Witajcie. Ostatnio zacząłem grać w gta IV no i niestety mój komputer na wiele mi nie pozwala… zacząłem rozglądać się za tanim prockiem i grafiką bo to chyba będzie najbardziej potrzebne do tej gry. Aktualnie posiadam GF 8600gts 256mb (128bit) oraz Dual Core E2180 2ghz. Kręciłem go ostatnio na 3GHZ ale to wiele nie dało… wydaje mi się że grafika go mocno spowalnia:/ Kasy wiele nie posiadam więc powoli przymierzam się do zmian. Znalazłem na allegro taniego quada leczy czy on podoła tej grze? Czym się sugerować przy wyborze proca? Taktowaniem czy ilością pamięci chache? czy jeszcze czymś innym? A i jaką grafikę tak do ~350zł byście polecili? I czemu teraz w grafikach wszędzie jest 128bit? Lepiej szukać takiej która ma szybszą tą szynę? Pomóżcie. Oto link do tego quada:
jaką masz płytę główną? Ile pamięci ram ? jaki system ? ile maksymalnie do wydania na procka i grafe ?
Posiadam ten procek, kręcę go stabilnie do 3.1Ghz.
Z grafa GTS 250 w GTA IV przy high 1680x1050, średnio 35-45 klatek/s.
Mam 2gb ram, Windows 7 Ultimate 64bity płytę gigabyte G31M-ES2L no kasy wiele nie mam a ten procek jest w miarę tani… a na grafę tak jak pisałem do 350zł
Do windowsa 7 przydałoby się 4GB ramu
grafika :
http://allegro.pl/msi-r4870-cyclone-1gb … 19144.html
Procek: ten to wersja OEM czyli bez coolera na procka
trzeba by dokupić
Bez przesady z tymi 4GB RAM. Mi na 2GB z Win7 z dwurdzeniowym CPU i HD 5670 1GB na Crysis very high mam 32 do 40 FPS a do tej gry polecają nawet 6GB RAM.
A cooler który posiadam czyli Arctic Cooling Freezer 7 Pro nie wystarczy ?
jeżeli masz cooler to spox. Nic nie wspominałeś o tym
Witajcie. Dawno się nie odzywalem w tym temacie… Czy 160zł za 8600GTS to odpowiednia cena? I czy macie jeszcze jakieś propozycje kart graficznych tańszych od HD5670 Cyclone? I lepiej kupić Radka czy GeForce’a?