Cześć,
Nie dawno zainstalowałem Windowsa 10 home, wcześniej miałem triala Windows 10 Enterprise Experience.
Problem najłatwiej zauważyć na poniższych obrazach:
-
Wersja z Triala Win 10 E.E. (pole ikon jest małe, a same ikony są do siebie mocno przyciśnięte, zajmują mniej miejsca)
Tak wiem, nie zaznaczyłem ikon, ale czerwone linie to mniej więcej rozmiar tego pola ikony,
zwróćcie uwagę na Google chrome tudzież avasta, nazwa jest przesunięta w dół -
Wersja z Win 10 home (pole ikon jest szerokie, zajmują zdecydowanie za dużo miejsca)
Jak można zauważyć , Google chrome nie ma już zwiniętej nazwy w dół przez co zajmuje więcej miejsca na pulpicie. To samo z Avastem oraz innymi długimi nazwami.
W zasadzie wystarczy zwrócić uwagę na długość paska ikon względem paska zadań, w Win EE dwie ikony są pasują długością od ikony powiadomień aż do strzałki, w Win home… cóż, folder “gimp things” ma długość 1,5 ikony względem Win EE… Rozumiecie ?
Moje pytanie brzmi: Czy znacie jakiś sposób na przywrócenie wielkości ikon z Win Enterprise Experience? Strasznie mnie to denerwuje…
Jeśli dobrze pamiętam w Win 7 ikony miały taką wielkość tam też mi to nie pasowało, Gdy natomiast zobaczyłem ikony w Win 10… zakochałem się: małe, wąskie… w końcu pulpit będzie sprawiał wrażenie czystszego. Tylko, błagam, nie mówcie mi że takie wąskie ikony są Tylko w Win EE, bo się załamię .
-edit-
dzięki marcin82.
polskie wideo jak ktoś nie zna ang.