Zmiana Samsung-a Galaxy A5 2017 na?

Witam

Musze zmienić obecny Samsung Galaxy A5 2017 na nowszy telefon. Zależy mi przede wszystkim na podstawowych funkcjach telefonu, rozmiarze do 6 cali i długim czasie trzymania baterii oraz Android 11 żeby za chwile znów nie zmieniać działającego telefonu. Z technicznych wymagań 4 GB Ramu. Co Byście mogli polecić z modeli Samsung-a ?

Jaki budżet?
Musi to być Samsung?
Jak ma to być telefon na lata to nie szukałbym niżej niż z 6GB RAMu.

Z Samsungów np M35 lub A25.

Z innych to np OnePlus Nord CE 3 Lite, ogólnie z tego co słyszałem to z telefonami od nich nie ma problemów (kilku znajomych miało kilka wersji pod rząd, super wytrzymałe telefony i dobre wsparcie).

Ja mam Motorolę G82 (2 egzemplarze), wcześniej miałem G50 i przez chwilę e6s. Kilku znajomych również mają Motorole (różne modele) i generalnie z nimi nie ma problemów za wyjątkiem może G50 (padł mi głośnik, raczej z mojej winy ale trafiłem na podobne info o tym modelu gdzieś na forach).

Budżet do 1000 zł, zależy mi na Samsungu.

I tu jest problem. Bo Samsung jak i wielu innych producentów nie robi,a już prawie w ogóle telefonów do 6" lub około 6" - jedynie podstawowy Galaxy S ( np. S21, S22 itp ) mają ok. 6,1" …ale ich bolączką jest mała pojemność baterii. Ogólnie odradzam podstawowe Galaxy S ale jak ktoś się uprze ( bo tak naprawdę nie każdemu mała bateria przeszkadza ) to telefon jest OK.
Na rynku brakuje małych poręcznych telefonów od bardziej uznanych producentów ( robią je Apple ( seria też podstawowa iPhone ), Google Pixel, Sony Xperia, Asus Zenfone, Honor i… już nie kojarzę więcej.
Rezygnując z małego ekranu to biorąc pod uwagę do 6,5 cala to już modeli jest dużo więcej.

Android 11?? Daj spokój, lepiej z Android 14. Jeśli tak, no to:
https://www.x-kom.pl/p/1232124-smartfon-telefon-samsung-galaxy-m15-5g-4-128gb-gray-25w-90hz.html

albo
https://www.x-kom.pl/p/1262093-smartfon-telefon-samsung-galaxy-m35-5g-6-128gb-niebieski-ois-120hz-6000mah-25w.html

Z tym, że ekran troszkę większy (o ok. pół cala)

1 polubienie

Dziękuje, zależy mi na małym rozmiarze telefonu tak jak w Galaxy A5 2017.

No to do 6’ i w budżecie do 1000zł pozostają Ci Ulefone, Blackview i myPhone. Coś za coś.

1 polubienie

Dziękuje

Albo zwiększyć budżet i iść w iPhone SE 2025, wsparcie do około 2032. W praktyce wystarczy wyrosnąć z zamkniętych gier z jakich zapis postępu nie jest multiplatformowy (bo pewnie pojawienie się Gry Google Play w iOS Store nie wystarczy jak są one zrobione tylko pod Apple Games Center/Arcade).

Ten temat został automatycznie zamknięty 30 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.