Zmiana softu w LG Ku990?

witam , muszę zmienić sobie oprogramowanie w LG KU990 potrzebuję usunąć stare i wgrać nowe oprogramowanie ponieważ mam problem ze zdjęciami w aparacie !

jakim programem mogę to zrobić??

czy jest jakieś “pc suite” z aktualizacją oprogramowania do takiego LG ??

proszę o pomoc !

Ja próbowałem wymienić soft w KS360 i do tego jest potrzebny specjalny kabel serwisowy, bo zwykłym na USB nie da się wejść w tryb serwisowy.

a zwykła aktualizacja , tak jak to się robi w nokii czy sony ericssonach ??

W SE właśnie naciska się C przy podłączaniu telefonu i w tym momencie aktywuje się tryb serwisowy, w którym można modyfikować softa. w LG nie mogłem w niego wejść, czyli sie nie da.

Aktualizować tym oprogramowaniem od LG też próbowałem i wywalało żeby telefon podłączyć, a był podłączony, czyli chyba na 99% się nie da zwykłym kablem USB.

a kabel serwisowy można gdzieś sobie kupić bo nie chce płacić w serwisie za zwykłe oprogramowanie to dużo kosztuje ?

ile on może kosztować ?

Kabel serwisowy?? Trzeba umieć poprawnie wprowadzić w tryb DFU, a nie “kabel serwisowy”!

W obu przypadkach wystarcza najzwyczajnieszy przewód USB ale również konieczne jest odpowiednie narzędzia do flashowania :wink: Nie mówiąc już o paczce z softem.

Proponuję zajrzeć na anglojęzyczne strony lgmobile.com i wyszukać stosowne narzędzie. Celowo go nie podaję, bo jeśli nie jesteście w stanie go znaleźć w tak prostej angielszczyźnie, to nie bierzcie się za update.

Pozdrawiam

http://www.forumlg.pl/forum/viewtopic.p … 5046#p5046 znalazłem ;d

wystarczy usb ;)))