Przede wszystkim informuję,że zapoznałem się treścią poradnika o zmianie systemu preinstalowanego.
Chciałem natomiast upewnić się z pomocą Waszej wiedzy,że ta zmiana ma sens i nie występują ograniczenia sprzętowe.
Sprzęt to Dell XPS M1530 ,Intel 2 Duo Core 7250, 2.00 GHz , grafika nVidia 8600 M GT, RAM 3 GB.Dysk został wymieniony na SSD.System-Vista HP
Wraz z wymianą dysku Ojciec chciał by wgrać mu Win7, tak też w zakładzie usługowym zrobiono.Tyle,że po jakimś czasie system padł (zakład usługowy również)
więc Ojciec skorzystał z usług innego,w którym owszem system zainstalowano ale powiedzieli mu,że nie będzie to legalny system .Na pytanie czy można zatem wrócić do Visty (bo jest klucz i nalepka zupełnie czytelna) informatyk odpowiedział,że na SSD Visty nie zainstaluje.
Pomijając brak aktualizacji to Ojciec zwyczajnie nie chce mieć nielegalnego oprogramowania.
Czytając tekst @adama9870 zrozumiałem,że klucz od Visty można wykorzystać by legalnie mieć “siódemkę”.Ale czy to nie jest za późno.Czy nie trzeba kupić nowy klucz? Czy taki system http://allegro.pl/windows-7-32-64-bit-nowe-org-sp-zoo-fvat-dvd-i6619767393.html spełnia wymagania legalności czy to jest naciąganie ?