Zmiana Win7 z 64 na 32bit

Witam.

Posiadam laptopa z oryginalnym Windowsem 7 64bit. (nie mam go na płycie, tylko jest na ukrytej partycji).

Chciałbym zmienić system na 32 bitowy, ale zależy mi na legalnym oprogramowaniu.

Czy jest jakiś legalny sposób zamiany, czy muszę po prostu kupić nowy system 32bit.?

pozdrawiam.

slaawek77

Musisz Kupić nowy system i ściągnąć nowe stery do lapka pod 32 bity

Na partycji recovery masz tylko 1 wersje windy 64 bitową miałbyś płyte którą sam sobie byś kupił może miałbyś obie wersje tak z pewnością jej nie masz.

Co do do sterów są one dedykowane pod Daną wersje systemu A te które masz są dedykowane po architekturę 64 bitową więc na 32 bitowej architekturze będzie się wyświetlała niezgodność z systemem

Wystarczy że zakupisz Windows 7 32bit , a następnie pobierzesz wszelkie sterowniki pod architekturę systemu 32.

Zawsze jest ryzyko że nie będzie coś działało ale w większości producenci stosują sterowniki 32 i 64 bit -problemu raczej nie będzie z racji że 32bit jest nadal najpopularniejszy na komputerach zainstalowanych na całym świecie

Chcę zmienić, bo niektóre potrzebne mi programy nie działają w 64 bit.

Dla zwykłego użytkownika nie ma różnicy pomiędzy 32 i 64bit.

slaawek77 , jak-legalnie-przejsc-wersje-64bit-t410159.html Ty masz odwrotną sytuację, ale przejście na 32 bity powinno wyglądać analogicznie.

Nie wiem jak ma się to do licencji, ale niektórzy producenci laptopów (np. Asus) dodają dwie płyty z systemem - 64-o i 32-u bitową i sami decydujemy którą zainstalujemy. Klucz jest jeden i obie wersje na nim działają. Czy to jest legalne?

slaawek77

Jesli programy nie działaja na Wind 7 x64 to według mnie nie ruszy na odmianie 32 bitowej.

I jeszcze jedno. Jest róznica. 32 bitowa wersja systemu jest w stanie obsłuzyć około 3,5 GB RAMU. A to oznacza że jeśli masz go więcej np. 4 GB to 0,5 GB nigdy nie zostanie zapisane.

nie autor postu przeczyta ten artykuł

Jeśli masz oryginalnego Windows 7 w wersji 32 bitowej lub to na tym samym kluczu masz prawo zainstalować Windows 7 64 bitowy. Nie musisz dokupywać drugiej licencji … Jest jeden warunek . Musisz instalować z oryginalnego nośnika.

Potwierdzone w M$ :slight_smile:

a może by tak skorzystać z darmowego xp mode ? wtedy ci te programy ruszą. Skoro lap ma win 7 to musi pociągnąć xp mode

Procesor nie wspiera wirtualizacji, więc xp mode nie będzie działał.

Mogę okazyjnie kupić oryginalny używany WIN7 32bit na płycie (w boxie).

Ale co jeśli sprzedający zrobił sobie kopię, i już używa systemu na oryginalnym kluczu z pudełka?

ja na tym samym kluczu już nie dam rady?

xD wersje box nie są sprzedawane na architektury, w pudełku masz dwa nośniki 32bitowy oraz 64 i instalujesz którą chcesz

ty masz pudełko, paragon/fakturę oraz klucz więc ty masz legalny system, najwyżej dzwonisz do MS i aktywujesz telefonicznie

Okazało się, że to nie jest box, tylko oryginalny OEM na płycie, (upgrade z visty) -do tego sprzedający dokłada odklejony z komputera hologram z kluczem.

Będzie to legalne jak zainstaluję u siebie?

Nie będzie, system w wersji OEM został przypisany do komputera na którym był pierwotnie zainstalowany.

masz proca który obsługuje x64, a nie wspiera wirtualizacji ? Jakoś mi się wierzyć nie chce no ale cóż jak tak bardzo chcesz te x86 to trudno :slight_smile:

Intel Core 2 duo T6600 2,2 Ghz- niestety nie wspiera.

xp mode od około pół roku nie wymaga wirtualizacji: http://www.dobreprogramy.pl/Tryb-Window … 17226.html

Microsoft wydał tryb Windows XP również dla procesorów bez wsparcia dla wirtualizacji sprzętowej http://www.dobreprogramy.pl/Tryb-Window … 17226.html :slight_smile:

Pozdrawiam!