Witam.
Jak zmienić wygląd domyślnej instalacji Windy? Domyślnie jest niebieskie tło i tam postęp instalacji. Wiem że da się jakoś to zmienić bo nieraz natykam się w necie na tego typu wersje Windows XP. Tu przykład:
Witam.
Jak zmienić wygląd domyślnej instalacji Windy? Domyślnie jest niebieskie tło i tam postęp instalacji. Wiem że da się jakoś to zmienić bo nieraz natykam się w necie na tego typu wersje Windows XP. Tu przykład:
takie przeróbki chyba są niezgodne z licencją;]
A po co chcesz zmieniać? jeszcze syfu sobie narobisz, to tak jak ze zmianem wyglądu xp też niezgodne z licencja, tak mi sie wydaje:)
to źle Ci się wydaje
Man! miałem na myśli typu themesXP (skórki inaczej) ta działka a nie zwykła zmiana wyglądu:) ale nie dodałem czy nie napisałem więc miałeś prawo pisać:)
Grzech_u czy w celu ładnego obrazka w czasie kilkunastominutowej instalacji systemu warto grzebać się w kodzie instalatora systemu Windowsa :o :?
IMHO te obrazki to zwykla ściema, bo wydaje się niemożliwe uzyskanie obrazu o takiej jakości i rozdzielczości bez zainsatlowaneych sterowników do karty graficznej :P:P:P:P
Uruchom instalator XP z poziomu WIN 9X i zaktualizuj do najnowszej wersji systemu - piękniejszego instalatora chyba nie ma a te obrazki co chodzą po necie to przeróbki jakichś pirackich wersji, coderzy sie bawią i okrawają system i take tam - wszystko to niezgodne jest z licencją i Windows taki jest nielegalny - omijać szerokim łukiem (do tego stopnia ze wszyswaja w Windows roboty i inne śmiecie w sposób taki że antywiry tego nie łapią)
Trzeba przerobić płytę instalacyjną programem nLite: http://www.nliteos.com/
Tu jest conieco na ten temat: http://www.ivor.ovh.org/nlite.php#dodatki
Siema! Żadnym programem typu nLite czy WUCD tego nie zrobimy ponieważ takie tło instalacji jak przedstawił jako przykład Grzech_u jest zapisane w formacie *.dll. Więc nie wystarczy zapisać jakiegoś obrazka w foracie DLL i mamy innt wygląd. Jest tylko jeden taki sposób aby pomyślnie zmienić tło instalacji a nawet modyfikować napsiy typu “Nowy ekscytujący wygląd” i tu możemy napisać coś od siebie. ;D! Dzięki programowi ResHacker możemy zmienić instaloatora do niepoznania!! Mi udało się nawet utowrzyć własną wersję Windows XP o nazwie Black Edition w wersji 1.0 która cieszy się wielkim powidzeniem.
Jeżeli ktoś chce nauczyć się modyfikacji instalacji Windows zapraszam do mnie!! Odpowiem na wasze każde pytanie na GG!!
Mój numer to: 968269. Mogę pokazać jak można zmienić instalatora Windows XP jakby nie był z Microsoftu ;P. Zapraszam ;D