Zmiana wygladu strony


(Matiss 90) #1

Tak jak jest tu na głównej stronie czy ktos moze mi podać skrypt do zmiany wyglądu strony ??


(Airborn) #2

yyy ja chyba nierozumiem :confused: jakiej zmiany? jakiej strony?


(adam9870) #3

Możesz jaśniej :?


(L337 Crew) #4

Zapewne chodzi ci o wygląd forum…

Jest to najzwyklejszy theme dla forum phpBB, a nazywa się SubSilver :slight_smile:

Na zwykłej stronie (nie forum) nie masz możliwości zastosowania tego :roll:

No… chyba że dopasujesz sobie grafiki … - ale to tak jakbyś tworzył od nowa :slight_smile:


(m@teo) #5

chodzi mu pewnie o to na vortalu dobreprogramy gdzie można zmieniać wygląd na zielony, niebieski itp ?

mam racje ?


(system) #6

:o czy wy naprawdę nie rozumiecie?

zmiany = coś się zmienia / można zmienić

wyglądu = wygląd strony (grafika)

strony = strona WWW w Internecie

17bv.png

Chyba jasne? :slight_smile:

Hmm… wiedziałem ale zapomnialem jak to się robi… musze sobie przypomnieć :slight_smile:


(Lksstudzionka) #7

jest opisane jak w ASP.NET zo zrobic w Expercie nr. 12 2005


(Monczkin) #8

I to jest piękny przykład umiejętnego nazywania rzeczy po imieniu.

Proszę się powstrzymać od zgadywania - MaTiSs proszę Cię --> wysil się i napisz dokładnie o co Ci chodzi :!:


(Matiss 90) #9

No fakt nie wyraziłem sie dobrze ale 2 czy 3 osoby mnie zrozumiały miedzy innymi Cygan chodzi mi o tą zmiane layotu co jest na vortalu dobreprogramy, tam jest zimowy niebieski itp. Teraz dokładniej opisze mój problem. Mam strone i zrobiłem dwie wersje kolorystyczne i teraz po wejściu na główną strone (index.php) mamy kolor zielony można oczywiście przejść przez link na kolor niebieski ale wtedy juz nie wpisuje http://www.matiss.cba.pl tylko http://www.matiss.cba.pl/indexn.php co jest niewygodne wiec chce skrypt który umożliwia zmiane wersji kolorystycznej tak aby przeglądarka zapamietała wybór czyli jak wybierze niebieski to gdy np. dzień później wejdzie na http://www.matiss.cba.pl to nie bedzie miał zielonej grafiki tylko niebieską. Czyli tak jak jest na vortalu dobre programy. mam nadzieje ze teraz wszystko jasne


(Lisek) #10

Zasada działania jest bardzo prosta.

Korzystasz tylko z jednego pliku index.php a nie jak w Twoim przypadku indexn.php (podejrzewam, że w tym wypadku ma to byc kolor niebieski).

Tworzysz sobie do każdego koloru inny styl w którym masz zapisane kolory do danej wersji i ewentualne grafiki jakie mają być wczytane.

Jaki kolor użytkownik sobie wybrał trzymasz w cookies.

Więc cały bajer polega na tym, że jak user wchodzi na stronę, sprawdzasz co ma w ciastku, jeśli nie ma żadnego ciastka, to możesz go stworzyć lub wczytać defaultowy kolor. Jeśli już takie ciacho posiada, to po sprawdzeniu jaką ma wartość, wczytujesz odpowiedni styl.

Prosty i skuteczny mechanizm :slight_smile:


(Matiss 90) #11

No dobra to sobie poradze ale jak zrobic by sie tworzyły cookies ?? jakis skrypt trzeba czy coś ??


(Lisek) #12

Manual Twoim Przyjacielem

http://pl2.php.net/manual/pl/function.setcookie.php


(Matiss 90) #13

Wiesz jestem dosć początkujący popróbuje zrobic to sobie ale byłbym wdzięczny za zrobienie tych cookies

—edit—

byłbym wdzięczny za jakąs strone z kursem czy cos takiego o cookies


(Piotrek Płatek) #14

może łatwiej po prostu tradycyjne, proste przełączanie między stylami CSS

Wybierz styl: 

Styl 1
Styl 2

(Matiss 90) #15