Poprostu przerzucam się z XP na Windows 7 Professional x64, wszytko spoko tylko nie wiem jak to jest ze sterownikami. I tutaj pojawia się moje pytanie… Czy muszę ściągać nowe sterowniki do wszystkiego tzn. nowe czyli x64 czy mogą być te co miałem na XP z SP3???
Jeżeli muszę ściągać nowe to proszę o pomoc ze sterami do płyty głównej bo szukam ale nie mogę za bardzo znaleźć. I teraz jest sprawa bo nie wiem czy bios tez musze aktualizować? chyba nie?
Jeżeli chcesz mieć pewność, że urządzenia będą działały, to musisz zainstalować sterowniki pod system win7 64bit. Jednak nie pod każde starsze urządzenie został wydany. Jeżeli znajdziesz ster pod viste to też zadziała (przynajmniej powinien). Jeżeli Ci sie poszczęści to nawet sterownik pod xp zadziała, ale jest na to znikoma szansa.
W Windows 7 jest fajna funkcja, a mianowice Windows Update. Sam wykrywa i instaluje stery. Ja osobiście na tej funkcji sie nie zawiodłem jeszcze.
System sobie sam wgra sterowniki bo jak wiadomo korzysta z Plug and Play. Ale w niczym to nie przeszkadza. Nie musisz sie martwić, że bądą sobie wzajemnie “przeszkadzały”
Ale ja jednak bym ściągnął wszystkie stery, bo może nie działać np. sieciówka. :idea: Owszem, instaluje Win 7 swoje stery, ale nie zawsze znajdzie jakikolwiek uniwersalny (może coś nie działać, jeżeli nie zainstalujesz sam). #-o A przy instalacji nowych sterowników stare są automatycznie usuwane.