Zmiany w Szablonie od CMS-u


(Molczalinho13) #1

Witam .Chciałbym usunąc to co jest zaznaczone na zdjęciu.Kiedy ja chciałem to usunąć to robił mi sie bałagan na stronie i musiałem od nowa wgrać pliki theme.php lub style.css. A o to to:

915024983cdda2ea9a68c93f0fadc53b.jpg

a Tu dorzucam pliki :

theme.php

?php

if (!defined("IN_FUSION")) { header("Location: ../../index.php"); exit; }

require_once INCLUDES."theme_functions_include.php";


define("THEME_WIDTH", "100%");

define("THEME_BULLET", "·");


function render_page($license=false) {


	global $settings, $locale, $main_style, $userdata, $aidlink;


	echo "

\n"; if (iMEMBER) { echo "".$locale['global_120']."\n"; echo "· ".$locale['global_121']."\n"; echo "· ".$locale['global_122']."\n"; if (iADMIN (iUSER_RIGHTS != "" || iUSER_RIGHTS != "C")) { echo "· ".$locale['global_123']."\n"; } echo "· ".$locale['global_124']."\n"; } else { echo "Login\n"; if ($settings['enable_registration']) { echo "· Register\n"; } } echo "
\n"; echo "
\n"; echo "
".showbanners()."
\n"; echo "
\n"; echo "
\n"; echo "
".showsublinks(" ")."
\n"; echo "
".showsubdate()."
\n"; echo "

\n"; echo "
\n"; echo "
\n"; if (LEFT) { echo "
".LEFT."
\n"; } if (RIGHT) { echo "
".RIGHT."
\n"; } echo "

".U_CENTER.CONTENT.L_CENTER."

\n"; echo "
\n"; echo "

\n"; echo "
\n"; echo "
".(!$license ? showcopyright()." " : "")."\n"; echo "Asperon by Nick Jones
\n"; echo "
".stripslashes($settings['footer'])."
\n"; echo "

\n"; echo "
".sprintf($locale['global_172'], substr((get_microtime() - START_TIME),0,4))."
\n"; echo "
".showcounter()."
\n"; echo "

\n"; echo "

\n"; } function render_news($subject, $news, $info) { echo "
\n"; echo "
".$subject."
\n"; echo "
".$news."\n"; echo "
\n"; echo newsposter($info,"·").newsopts($info,"·").itemoptions("N",$info['news_id']); echo "
\n
\n
\n"; } function render_article($subject, $article, $info) { echo "
$subject
\n"; echo "
".($info['article_breaks'] == "y" ? nl2br($article) : $article)."
\n"; echo "
\n"; echo articleposter($info,"·").articleopts($info,"·").itemoptions("A",$info['article_id']); echo "
\n"; } function opentable($title) { echo "
\n"; echo "
".$title."
\n"; echo "
\n"; } function closetable() { echo "
\n
\n"; } function openside($title, $collapse = false, $state = "on") { global $panel_collapse; $panel_collapse = $collapse; echo "
\n"; if ($collapse == true) { $boxname = str_replace(" ", "", $title); echo "
".panelbutton($state,$boxname)."
\n"; } echo "
".$title."
\n"; echo "
\n"; if ($collapse == true) { echo panelstate($state, $boxname); } } function closeside($collapse = false) { global $panel_collapse; if ($panel_collapse == true) { echo "
\n"; } echo "
\n\n"; echo " "; } ? [/code]


(Gardner) #2

Widzę, że jest to CMS a'la PHP-Fusion, a jak znajduje się to na banerze górnym to możesz poszukać w pliku header.php (bo theme.php tak właściwie to nic nie ma do tego tekstu, a style.css tylko ustala jakieś ramki (chociaż z tego co pamiętam, to PHP-Fusion jest jeszcze robione na znaczniku TABLE, TR i TD zamiast na DIV'ach))


(Digital) #3

ale on ma wersje 7 core i tam jest na div'ach


(Gardner) #4

Możliwe, nie interesowałem się PHP-Fusion do wersji 6, później już nie. Jednakże informacja, której evolution93 szuka powinna znajdować się w pliku header.php


(Molczalinho13) #5

Więc tak.żadnego pliku nie ma header.php jakby był to bym to znałazł i sam bym usunał ... nie znam sie tych divach bo kiedy usunełem to z tego szablonu to nagle całe logo mi znikło i w ogóle strona była w całkiem innej kolejności....

Jeżeli ktoś chce adres strony i może do tego dojdzie to

http://gorzyniec.c0.pl/news.php


(Molczalinho13) #6

Dobra ... już zrobiłem ... jakoś po swojemu ale nie ma ... usunełem po prostu formatowanie(czcionka,odstepy i itp) nie wiem co bedzie dalej ale jak narazie tego linku nie ma