Witajcie.
Problem zmusił mnie do ponownego zaistnienia na forum . Otóż nie wiem co się stało, ale ekran o rozdzielczości 1920 x 1200 dpi, po wyłączeniu Peceta i ponownym uruchomieniu kompa pojawia się na ekranie obraz o rozmiarze 1024 x 768. Gdy odinstalowałem grafikę AMD Radeon HD 7700 Series i ponownym uruchomieniem kompa ekran nie uległ zmianie. Kolejne ponowne uruchomienie i obraz na ekranie logowania znowu o roz. 1024 x 768. Ponownie zainstalowałem grafę i powtórka z rozrywki.
Coś się zepsuło, albo nie działa
Zgadza się. Wylogowuję się i sprawdzę na Mincie. Uruchomiłem Miętówkę i wszystko z obrazem jest OK.
Podaj jakieś podstawowe informacje. Jaki komputer, jaki monitor, jakie sterowniki itp. Nikt tutaj nie będzie zgadywał.
Monitor HP w 2408h System Win 10 Pro 1909 kompilacja 18363.476 i Mint obok Windy.
Nie mówcie, że wszedłem TU bez sensu. Bywajcie: anguished:
Hej,
- Zapomniałeś dodać, jaką wersję sterowników instalowałeś i skąd ją ściągałeś.
- Jaką masz płytę główną?
- Korzystasz tylko z karty zintegrowanej?
Pozdrawiam,
Dimatheus
Sterownik aktualizowany za pomocą aplikacji ustawienia karty Radeon, płyta główna Prime Z270-P Asusa. Po odinstalowaniu grafy wyglądało na to, że problem zniknął. Jak wspomniałem na Miętówce problem ze skalowaniem ekranu nie występuje.
- Przeinstaluj DirectX
- Przeinstaluj biblioteki VisualC
- Przeinstaluj Net Framework
- Przeinstaluj OD ZERA sterownik karty graficznej, ale najlepiej pobierz go bezpośrednio ze strony AMD.
Dzięki za wsparcie. Punkt 4 wykonałem o D.pa. Ostatecznie skorzystałem z kopii dysku i pozbyłem się problemu.
Dziękuję wszystkim za zainteresowanie i wsparcie.