Po ostatniej aktualizacji 10.2019 pokazała się zmieniona ikona ładowania baterii, która informuje o braku baterii oraz o dostępności 255% ! Bateria oczywiście jest i laptop działa na baterii. Jak to naprawić?
Odinstalować aktualizacje i ją ukryć lub do 35 dni zawiesić wszelkie aktualizacje.
Bug możesz opisać opcją “Microsoft Hub” jak znasz angielski i zawrzyj jak najwięcej szegółów np. model laptopa i jaka wersja windows 10.
Odinstalowałem aktualizację i niestety błędna ikona dale siedzi w zasobniku, jutro zadzwonię do Microsoftu może coś pomogą
Nie bardzo na temat, ikona dalej jest, tyle że zamiast błyskawicy pokazuje znak X i te dziwne 255 %(dostępne)
To resetuje ustawienie ikon. Moim zdaniem na temat.
Mu nie zresetowało widocznie, jeszcze może producent daje sterowniki / własną aplikację (można by usunąć i jeszcze raz je zainstalować).
Jak zwykle najlepszy jest pragmatyzm, usunąłem baterię, uruchomiłem, problem bez zmiany, wyłączyłem lapka, założyłem baterię i cud się stał, wskaźnik baterii pokazuje właściwe parametry. Zainstalowałem aktualizację 10.2019 i historia się nie powtórzyła. Dzięki za pomoc.