Jakiś niezbyt miły człowiek dokładnie wczoraj o 23:50 zmienił mi hasło od Wi-Fi, ja nie mam problemu bo mój PC jest podłączony kablem ale reszta domowników ma problem. Teraz nadchodzi tu moje pytanie: Jak zmienić hasło od Wi-Fi?
Musisz zalogować się do panelu administracyjnego routera i zmienić. Być może twój router ma luki w firmware i ktoś się włamał lub hasło do routera masz ustawione domyślne w stylu admin, admin.
Jeżeli to nie pomoże to hard reset routera (skoro zmienił hasło do WiFI to i pewnie zmienił hasło admina).i ponowna jego konfiguracja oraz zmiana haseł na mocne i ustawienia szyfrowania.
Tylko jak zrobić ten hard reset?
Nie wiem jaki masz router, musisz poszukać na routerze otworku, bądź małego przycisku podobnie jak tutaj:
Dzięki za pomoc, fakt muszę jeszcze sprawdzić czy działa hasło fabryczne, jeśli nie to znowu z nim pójdę na rozmowę. Kiedyś miałem podobną sytuację ale na dosyć starym Routerze, mianowicie ktoś przez tydzień mi zmieniał hasło dodając 1 losową cyfrę XD. Internet mi teraz działa tylko przez kabel ale nie wiem jak wytłumaczyć reszcie co się stało? jak? czemu? itp.
Porada aby zmienić domyślne hasło administratora na routerze jest w każdym poradniku dotyczącym bezpieczeństwa sieci Wi-Fi. Jedynie co możesz mieć pretensje do siebie.