Zmienione hasło od Wi-Fi

Jakiś niezbyt miły człowiek dokładnie wczoraj o 23:50 zmienił mi hasło od Wi-Fi, ja nie mam problemu bo mój PC jest podłączony kablem ale reszta domowników ma problem. Teraz nadchodzi tu moje pytanie: Jak zmienić hasło od Wi-Fi?

Musisz zalogować się do panelu administracyjnego routera i zmienić. Być może twój router ma luki w firmware i ktoś się włamał lub hasło do routera masz ustawione domyślne w stylu admin, admin.

Jeżeli to nie pomoże to hard reset routera (skoro zmienił hasło do WiFI to i pewnie zmienił hasło admina).i ponowna jego konfiguracja oraz zmiana haseł na mocne i ustawienia szyfrowania.

Tylko jak zrobić ten hard reset?

Nie wiem jaki masz router, musisz poszukać na routerze otworku, bądź małego przycisku podobnie jak tutaj:

Dzięki za pomoc, fakt muszę jeszcze sprawdzić czy działa hasło fabryczne, jeśli nie to znowu z nim pójdę na rozmowę. Kiedyś miałem podobną sytuację ale na dosyć starym Routerze, mianowicie ktoś przez tydzień mi zmieniał hasło dodając 1 losową cyfrę XD. Internet mi teraz działa tylko przez kabel ale nie wiem jak wytłumaczyć reszcie co się stało? jak? czemu? itp. :expressionless:

Porada aby zmienić domyślne hasło administratora na routerze jest w każdym poradniku dotyczącym bezpieczeństwa sieci Wi-Fi. Jedynie co możesz mieć pretensje do siebie.