Zmieniony plik hosts

Witam, od kilku dni walczę z wirusem FB, skanowałem już wszystkim Malewarebytes, Dr Web, w OTL wpisywałem to co mi polecali ludzie z forum. Jestem przekonany że wirusa już nie ma jednak Facebook nadal nie działa podejrzewam że to coś z plikiem hosts albo gdzieś coś nadal blokuję tą stronę. Czy macie jakieś pomysły jak to można naprawić?

Z tego co widze logi miałeś sprawdzane a plik hosts wygląda ok, sprawdzwałeś zmiane dns?

Nie, a jak to zrobić ? Doszedłem do wniosku, że coś musi blokować tego fb bo wirusa nie ma bo już każdym programem skanowałem i nic nie znajdowało. Podczas przebywania np na naszym forum u dołu przeglądarki ciągle widnieje napis “oczekiwanie na facebook.com” tak jak by ciągle próbował się łączyć z tą stroną.

Wejdz w Panel sterowania, >>> Centrum sieci i udostępniania >>> Zarządzaj połączeniami sieciowymi >>> klikamy PPM na połączeniu i wybieramy Właściwości >>> Protokół internetowy w wersji 4 (TCP/IPv4) i klikamy przycisk Właściwości >>> wpisujemy ręcznie adres serwera w sekcji "Użyj następujących adresów serwerów DNS (wpisz te co na obrazku):

dns.png

Obraz niedostępny, możesz wysłać jeszcze raz ?

http://www.vista.pl/upload/fck/foldery_ … 21/dns.png

Znalazłem sam ustawienia DNS, facebook od razu działa :slight_smile: Dzięki DjKamil

Dodane 25.06.2012 (Pn) 21:50

Mimo zmienienia ustawień DNS dalej facebook tylko ledwo co zipi co jakiś czas nawet nie działa. Ktoś ma jakieś pomysły ?