Zmina mobo i problem z windowsem

Mam pytanie. Czy po zmienie płyty głównej trzeba formatować dysk twardy bo właśnie wymieniłem u siebie mobo i gdy chce włączyć kompa to owszem, bios się ładuje, nawet zaczyna ładować sie system (bootscreen windowsa) ale zaraz potem jest bluescreen i tyle - i tak za każdym razem (nawet przy trybie awaryjnym. Płyta i wszystko oczywiście sprawne.

P.s mam jeszcze jedno pytanie (może troche glupie bo porownuje nowszy sprzet ze starszym ale mnie troche to ciekawi ;]) off topic ;]. co lepsze?

GeForce Fx 5200 (128 mb) vs. GeForce Ti 4400 (128mb)

Intel Celeron 2.4 Ghz /128 kb/FSB 400 Mhz vs AMD Athlon XP 2400+ (2.07 Ghz) /128 kb/FSB 173 Mhz (o/c)

Tak musisz sformatować dysk i wgrać Windowsa.

Zawsze po zmianie płyty głównej wskazane jest przeinstalowanie systemu operacyjnego.

A co do drugiej części tematu to:

• wydaje mi się, ze 5200 lepszy będzie

• AMD Athlon xP 2400+

wystarcza funkcja naprawy z płyty CD WINDOWS.

dzieki,sprobuje z ta napraw a jak nie to format najwyzej.

a co do tych podzespolow a dokladnie grafy to jestem troche zaskoczony bo z tego co zauwalyzem to Fx 520 jest chyba na szynie 64 bit :expressionless: a GF 4 Ti na 128 bit. I chyba to sie sprawdza bo w call of duty 2 generuje mniej wiecej o 20 fpsow mniej :expressionless:

FX jest słaby… GF4 Titanium go pokonuje :wink:

z resztą możesz zobaczyć benchmarki…

athlon xp jest lepszy od celka… zwłaszcza w grach

EDIT:

GF4Ti jest porównywalny do radka 9500 a gf fx jest porównywalny do radka 8500 i 9000

dzieki bardzo ;] juz wszystko wiem ;]