wiec tak, odkąd mam win 7 przy zmianie rozdzielczości na mniejsza niż 1280x800(max matrycy) obraz się formatuje w mniejszy, albo czarne pasy na bokach lub też góra, dół, słyszałem że na radeona nie ma jako takich sterowników pod win 7…za czasów visty było ok, ten sam problem pojawia się w grach, zmniejszam to ucina obraz(jest mniejszy), laptop to sony vaio vgn-ns21z, na bieżąco robione wszystkie aktualizacje, sterowniki pobierane ze strony producenta, help!
Popatrz w ustawieniach sterownika, na pewno tam są ustawienia dzięki którym możesz dopasować obraz… Ewentualnie pokop w ustawieniach monitora, może będziesz miał taką opcję, która automatycznie dopasuje obraz do rozmiarów monitora.
problem w tym ze wszystko juz przeszperane, nie widze takich opcji w catalyst control center:)
W CCC rozwiń “właściwości wyświetlania” przejdź w “atrybuty” i tam zaznacz “pełny ekran” (bo masz pewnie zaznaczone “zachowaj współczynnik proporcji”).
Próbowałeś?
a w laptopie jest taka opcja? nie mam takiej opcji w ccc, jest najnowszy 11.4
– Dodane 01.05.2011 (N) 13:15 –
a w laptopie jest taka opcja? nie mam takiej opcji w ccc, jest najnowszy 11.4, a jesli chodzi to w ccc w zakładce własciwosci ekran(wbudowany) i opcje skalowania to mam zaznaczone pełny ekran, a mimo to mi pomniejsza pulpit jak i w grach po zmniejszeniu…
Ach, zacytowałem nie to co trzeba i zauważyłem. #-o Chodziło mi o Ewentualnie pokop w ustawieniach monitora, może będziesz miał taką opcję, która automatycznie dopasuje obraz do rozmiarów monitora, ale teraz z kolei zauważyłem, że masz lapka, to raczej nie poszperasz w menu… Jeżeli nie masz takiej opcji w CCC, to ja już nie wiem jak to naprawić… Nie wiem, może skontaktuj się z pomocą techniczną ATI, może oni coś wymyślą…
mozna i tak spróbowac tez, tzn jako taka opcja jest, zaznaczone jest od początku pełny obraz…ale mimo to pomniejsza go:(
nero23 , proszę zapoznaj się z tą stroną oraz tym tematem, a następnie popraw tytuł tematu, używając przycisku