Zmniejszenie sie ilości pamięci na pendrive

Chciałem sobie coś zgrać na pendrive, a tam patrze i on ma tylko 50mb… Sam podzielił się na jakieś partycje i nie mogę ich ze sobą połączyć tak samo stało się z dyskiem z systemem.  

w tym panelu, klikasz prawym przyciskiem myszki na partycje i je usuwasz a potem formatujesz pena na nowo

Pena już naprawiłem jest 8 gb. Teraz jeszcze dysk, ale nie moza w nim usunąc jednej partycji bo to systemowa czy coś ( ta healthy 100 mb) Do tego jak usunąłem partycje 450 mb to mam tylko nieprzydzielone miejsce, a ta opcja żeby dodać to do głównej partycji jest zablokowana :/ 

Te partycje mają być.

Upzz Usunąłem już partycje recovery. Do czego ona służy ? Czy mogę miejsce które z niej zostało dodać do głównej partycji ? 

recovery było do odzyskania kopi systemu

najpierw coś usuwasz a potem pytasz do czego to?

Wypadało się dowiedzieć po co ona jest a nie usuwać tak bezmyślnie. Po prostu usunąłeś możliwość automatycznej reinstalacji Windowsa czyli tzw. przywracania do ustawień początkowych :):

Jeżeli będziesz miał konieczność zainstalowania Windowsa od nowa to tylko z pożyczonej od kogoś płyty lub poszukać w Microsoft obrazu ISO twojego Windowsa i zrobić sobie płytę.

Kurde xD No, ale na przyszłość przynajmniej będę wiedział. Miałem włączone to, że system przed instalacją  programu  robi jakąś kopie. Czy za pomocą tego przywróci sie ta partycja recovery? 

Nie bo przywracanie systemu działa tylko na partycji c standardowo. Jeśli nie restartowałeś komputera to sprawdź czy się jeszcze uruchamia system po twoich formatowaniach.