witam czy ktos moze pomoc mi z pewna operacją? Otóż chce zmodyfikowac biosa. Mam juz odpowiednie pliki teraz muszę
Zrobic bootowany pendrive w programie RUFUS. Poradzilem sobie wedlug tego opisu
Odpalic bootowanie po Pendrive w swoim Biosie.
odpalić jakoś odpowiedni plik na tym pendrive co spowoduje zmodyfikowanie biosa i usuniecie zablokowanych opcji.
mam glownie do 2 i 3 pktu pytania. Jak wejsc do biosa i zmienic ustawienie na bootowanie po pendrive ? i jak odpalic plik z pendrive. W readme pisze tylko run flash.bat
dlatego chcialem tu zapytac czy wystarczy zrobic pena i jedna komenda uruchomic dopowiedni plik czy w biosie na tym nie koniec i trzeba bedzie klikac cos jeszcze. Tylko o to mi chodzi.
hej koledzy! udalo mi sie wtreszcie zmodyfikowac BIOS. Prawdopodobnie moge juz kupic inna karte WIFI do swojego Lenovo G500 i powinna ona dzialac ( na starym niezmodyfikowanym BIOSie mozna bylo tylko pare konkretnych modeli uzyc).
No wiec chcialbym teraz kupic jakas nawet uzywke byle sprawna i sprobowac z 1 kwietniem ( jak mi za 7 zl podwyzsza neta z 150 na 300mb/s i tv z selecta na maxa) sprawdzic w praktyce jak ten moj modem i nowa karta wifi poradzi sobie z takim transferem.
Mam pytanie czy w ogole Compal CH7465LG ogarnie te 300mb/s ? i jakiej karty najlepiej nawet uzywki poszukac w necie aby miec pewnosc ze po wifi karta nie bedzie ograniczeniem. Karty sieciowej po kablu raczej nie mam szans zmienic ? wydaje mi sie ze pewnie ona jest zintegorwana na plycie glownej i tego juz nie przeskocze ?