Witam, nie ubłaganie zbliża się wybór miejsca gdzie będę musiał obrać miejsce na praktyki, jestem w trakcie nauki zawodu Technika Teleinformatyka, może starsi koledzy, znają miejsca, gdzie taką praktykę można odbyć. Nie chodzi mi odbębnienie praktyki, chcę czegoś naprawdę się nauczyć(Podaj, przynieś, pozamiataj nie bardzo mi odpowiada). Podzielcie się swoimi doświadczeniami. Pozdrawiam :D
https://www.google.pl/search?client=opera&q=paktyka+technik+informatyk+kraków&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8#q=praktyka+technik+informatyk+krak%C3%B3w&spell=1 - poczytaj w 5-6 pierwszych tematach
Już tak szukałem, lecz miałem nadzieję na to, że ktoś coś poleci.
Proponuję podejść do tego trochę inaczej. Rozejrzyj się po okolicy jakie działają firmy i szukaj takiej, w której chciałbyś pracować. Zapoznaj się z profilem działalności, jeśli któraś Cię zainteresuje, złóż aplikację. Jeśli świadczą praktyki, być może Cię wezmą. Wtedy pokaż, że zależy Ci na czymś więcej, niż tylko “przynieś, podaj, pozamiataj”. Jednak licz się z tym, że “świeżakowi” nikt nie da wykonać poważnego zadania. Poważnym firmom nie chodzi nawet o pieniądze, bo stratę można odrobić, a o renomę - dobrą opinię później ciężko odbudować.
Yhm, wiadomo nie można przekazać takie osobie odpowiedzialności za poważne projekty, ale można go wdrożyć w takiej zadania, by mógł się rozjerzeć. Wiedzieć co zrobić i jak. Nowa Podstawa Programowa miała zacząć uczyć w Technikach praktyki, lecz dalej chodź chodzę do renomowanej szkoły, 90% nauki to nauka czysto teoretyczna. A gdzie zdobyć to doświadczenie w wykonywaniu zawodu? Nic, dzięki roobal Tak też zrobię W sumie mam blisko Firmę produkującą przełączniki światłowodowe, może tam się uda