Co oznacza ta strzałka

Co oznacza ta strzałka

Nie korzystam z OneDrive
Nie jestem złośliwy ale korzystanie z wszelkich AI sprowadza korzystającego do poziomu AI.

Piękna zielona strzałka (zagięta) w w11 oznacza udostępnienie dysku.
Czytałeś? Jest info o udostępnianiu w LAN’ie.
@greghostor Włączyłeś udostępnianie plików w sieci. PPM na dysku → „Pokaż więcej opcji” → „Udziel dostępu do…” → „Udostępnianie zaawansowane”. Zobacz tam i wyłącz.
Ja dobrze czytam…
AI opisuje bełkot o strzałce do góry.
O takiej (z niej korzysta onedrive):

A to jest strzałka taka:

Widzisz aby była skierowana do góry ? Bo ja widzę, że w bok.
Tu są ikonki OneDrive z opisami:
Co oznaczają ikony usługi OneDrive? - Pomoc techniczna firmy Microsoft?
O ile za dzień czy miesiąc jakiś wizjoner z Microsoft nie uwidzi sobie innych bo mu do firanek nie pasują.
Panowie, do Google leci kilkaset tysięcy zapytań na sekundę. Żaden poważny model tego nie wytrzyma. Nie wygeneruje odpowiedzi na coś skomplikowanego w milisekundę. Dlatego Przegląd od AI Google to jest wstawka rozrywkowa. Czasami mam podejrzenia, ze ktoś z IT zrobił Przegląd od AI jako eksperyment, a potem jakiś gość z marketingu stwierdził, zostawmy to, będzie ubaw.
W przypadku tej strzałki poległ również ChatGPT w trybie Thinking. Jednak ChatGPT w trybie Zbadaj głęboko który pewnie rozwala zadania na olimpiadę z matematyki, rozpoznał strzałkę bezbłędnie. Już w połowie pracy miał namierzoną właściwą odpowiedź. Potem ją tylko weryfikował.
Tryb zbadaj głęboko (opracowywał 7 minut):
Kiedy pojawia się zielona strzałka na ikonie dysku?
Zielona strzałka skierowana w prawo (na białym tle) nakładana na ikonę dysku w Eksploratorze Windows oznacza włączone udostępnianie tego dysku w sieci. Innymi słowy, dysk został skonfigurowany jako udział sieciowy … i tu 3 akapity wyjaśnień jak to się konfigurujeCo nie oznacza ten symbol?
Skrót …
Dysk offline …
Zmapowany udział sieciowy …
**Ikony synchronizacji w chmurze (OneDrive/Dropbox) …Podsumowanie
Zielona strzałka w prawo na ikonie dysku to znacznik udostępnienia. Nie oznacza ona skrótu, dysku offline ani specjalnego typu napędu, lecz sygnalizuje, że ten dysk został udostępniony w sieci lokalne
Odpowiedź przyciąłem, żeby nie zaśmiecać forum, było 3 strony. Jaki wniosek? Dziś nie możemy mówić, że AI czegoś nie potrafi. Musimy mówić jakie AI. To tak jak powiedzieć że samochodem fatalnie jedzie się w trasy dłuższe od 400km nie mówiąc jakie auto mamy na myśli.
Druga rzecz, niestety mocne modele są płatne.
Czym różni się AI od wyszukiwarki google…
Wyszukiwarka google poda linki w których występuje podobne zapytanie, będą to i właściwe i bzdurne linki. Ale patrzymy po nagłówkach linków i prawie zawsze można dopatrzeć się bzdur.
AI to wyszukiwarka która czyta i w pewien sposób analizuje napotkane treści. A z nich tworzy swoje odpowiedzi oplatając w mowę przyjazną dla pytającego.
Problem z AI jest taki, że mota się w starych i nowych tematach, nie potrafi czy nie robi analizy, że to przestarzałe.
Ale najgorsze jest coś innego, jak ktoś napisze totalne bzdury a kilka portali to powieli. To AI przyjmuje to za wiarygodne i tworzy kretyńskie odpowiedzi.
Więc pytania do AI muszą być ścisłe oraz obwarowane restrykcjami.
AI to nie Sztuczna Inteligencja. Bo to nazwa marketingowa (kłamstwo biznesu).
AI to generator odpowiedzi na podstawie wzorców