Znaczne spowolnienie komputera


(blondie76) #1

Witam serdecznie,

przepraszam, że dopisuję się do tego tematu, ale mój problem jest identyczny, dlatego nie chciałem tworzyć kolejnego wątku.

Jeżeli ktoś będzie mógł, to bardzo bym prosił o pomoc. Objawy dokładnie takie same jak opisała powyżej beataku.

Oto moje linki:

Addition: http://www.wklej.org/id/2383839/

FRST: http://www.wklej.org/id/2383840/

Niestety opisany w temacie dotyczącym FRST plik Shortcut.txt nie utworzył się.

 

Z góry bardzo dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam,

Tomek


(knuxfanwin8) #2

http://www.bleepingcomputer.com/download/adwcleaner/dl/125/

Pobierz to, otwórz, wciśnij "Akceptuję:, następnie “Skanuj”,  potem “Usuń”, i zrestartuj komputer. Powinno trochę pomóc.


(Acorus) #3

a.txt


(blondie76) #4

 

Niestety na zbyt wiele się to nie zdało, ale dziękuję

Dziękuje za wskazówki. Oto fixlog

http://www.wklej.org/id/2384611/

Także polecony Malwarebytes Anti-Malware wykrył jakieś 8 paskudztw, ale jakiejś szczególniej poprawy niestety nie ma :frowning:


(IPSEN) #5

Uruchom -Process Explorer-zrób screena  jak system przymuli     i pokaż na forum. Screeny daj na-http://www.otofotki.pl/ 


(blondie76) #6

Zrobiłem zgodnie z zaleceniami powyżej i oto screen wykonany w czasie “mulenia”

 

http://img24.otofotki.pl/obrazki/vv702_Process-Explorer.jpg


(IPSEN) #7

Uruchom-Process Explorer -umieść kursor myszy na obciążający svchost-> 722 844K -  a otrzymasz okienko pokazując, które usługi są uruchomione w tym procesie. Zrób screena z programu i pokaż na forum. Screeny daj na-http://www.otofotki.pl/ 


(blondie76) #8

Proszę

 

http://img24.otofotki.pl/obrazki/lw887_Process-Explorer_1.jpg


(IPSEN) #9

Klawisz z logo Windows + R  wpisz: services.msc a następnie szukamy usługi->Windows Search,Windows update-i we właściwościach ustawiamy: Wyłączone.Restart systemu i zobacz jak będzie


(blondie76) #10

Jeżeli chodzi o działanie systemu, to faktycznie zauważalna jest znaczna różnica - bardzo dziękuję!

Natomiast ciągle pozostaje problem przeglądarki. Strony otwierają się ok 10-12sek, w tym czasie przeglądarka się zawiesza i wyskakuje komunikat: “Skrypt nie odpowiada. Skrypt na tej stronie może być zajęty lub przestał odpowiadać. można przerwać ten skrypt teraz, otworzyć go w debugerze albo pozwolić mu kontynuować. Skrypt: chrome://global/content/bindings/browser.xml:343”

Może konieczne jest przeinstalowanie Firefoxa lub zmiana wersji? Moja wersja to 46.0.1


(Acorus) #11

W pasek adresu wpisz: about:support Kliknij Odśwież program Firefox.

 


(IPSEN) #12

Windows update- uruchamiaj raz na tydzień, pobierz aktualizacje i ponownie wyłącz,jeżeli nie chcesz całkiem zrezygnować


(blondie76) #13

Proszę wybaczyć kilkudniowe milczenie, ale chciałem uniknąć hura optymizmu i przez chwilę poobserwować działanie systemu i przeglądarki. Dlatego teraz mogę spokojnie powiedzieć, że wszystko wróciło do normy, a co za tym idzie, serdecznie Wam podziękować za pomoc. Bez wątpienia bez Waszych cenny wskazówek, dzisiaj już byłbym “posiadaczem” rozstroju nerwowego :slight_smile:

Raz jeszcze dziękuję za Waszą pomoc.