Znajdowanie klucza Windowsa

Witam!
Niedługo zmieniam system windows i nigdzie nie mogę znaleźć swojego klucza aktywacji. Czy te wszystkie programy produkey co pokazuja po instalacji klucz sa bezpieczne i prawdziwe? Bardzo prosze o szczera odpowiedz.

https://www.nirsoft.net/utils/produkey.zip

Pobierasz, uruchamiasz, czytasz :wink:

Są bezpieczne i prawdziwe ale niektóre antywirusy mogą ich nie lubić i dają mylne komunikaty ostrzegawcze.

W jakim komputerze próbujesz odczytać klucz? Jeśli laptop to sprawdź naklejkę na spodzie obudowy. Jeśli jakikolwiek współczesny pc (w tym laptop) kupiony razem z systemem, to klucz powinien być wpisany w uefi/bios i Windows sam sobie go odczyta podczas instalacji.

Polecam ShowKey Plus (open source). Jeśli aktualizowałes z w7, w8 do w10, pokaże Ci dwa klucze - z niższej wersji systemu i 10, który aktywowany jest na kluczu uniwersalnym.

Eset od razu usuwa tego typu apki, Produkeya szczególnie nie znosi.

Zmieniam płytę i boje się, że będzie krzyczał o licencje ( klucz) ze względu na upgrade z 7 pro na 8.1 i darmowe 10.

Przy aktywacji używasz klucza z w7 lub w8. W zależności z któreego aktualizowałeś do w10. Przechodzi bez problemu. Jak pisałem, użyj showkey plus., to opensourcowy projekt, żaden antywirus się nie czepia. Produkey pokaże Ci tylko uniwersalny klucz w10 (przez to zrobiłem sobie przypał przy rozmowie z konsultantem MS).

Nigdy nie miałem z nim problemów, pomimo obecności ESET-a.

Jak dla mnie bardzo dobry programik do tego typu rzeczy.

Widocznie jesteś wyjątkiem. Mam pod opieką 600 hostow i na każdym Eset wywala do kwarantanny Produkey itp.