Znajdż mój telefon - Android

Dzień dobry.
Szukam programu na Androida,który w razie zgubienia/kradzieży mojego telefonu będzie pokazywał
położenie telefonu,
Ewentualnie jakieś dodatkowe funkcje
Zdalne wyłączenie telefonu,kontrola co się dzieje z telefonem w danej chwili,będę dostawał foto osoby która bawi się telefonem.
Słyszałem kiedyś ze można także z kompa wysłąć sms do telefonu,i będzie on odczytywał na głos wiadomość np.ten telefon jest kradziony,powiadom policję,lub będzie cały czas dzwonił ,i złodziej nie będzie w stanie go wyłączyć
Za pomoc z góry dzięki

To jest właśnie kluczowa kwestia: z reguły wystarczy twardy reset telefonu, i złodziej będzie w stanie wyłączyć praktycznie każde doinstalowane zabezpieczenie.

1 polubienie

Tetaz każdy telefon z androidem to ma, wystarczy zalogować się na konto google i włączyć odpowiednią opcję. Pozwala to na śledzenie lokalizacji, zdalne uruchomienie dzwonka i zdalne zresetowanie telefonu. Nie ma tylko robienia zdjęć osobie bawiącej się telefonem.

W nowszych androidach już nie. Zrobili jak w iPhone. Aby skorzystać z telefonu po resecie trzeba wpisać dane ostatnio używanego koonta google

1 polubienie

Cerberus Polecam !

Przecież jest dostępne w ramach konta Google https://myaccount.google.com/find-your-phone
Oczywiście żeby zlokalizować urzadzenie musi być ono online

O kant nie powiem czego rozbić te zabezpieczenia.
Wiele smartfonów można bez problemu zrobić factory reset poprzez recovery menu, a w tych których tak się nie da to wystarczy fast boot i zflashowanie romu. Przy oficjalnym nawet bootloadera nie trzeba odblokowywać.
Najskuteczniesze jest spisanie nr imei, zachowanie rachunku za smartfona i zgłoszenie operatorowi utraty urządzenia. Imei zostanie zablokowany i smartfon będzie g. wart.
No chyba, że złodziej sprzeda za granicę.

1 polubienie

Ja korzystam z Avasta i ma wszystkie funkcje łącznie z robieniem zdjęć osoby,która próbuje odblokować telefon.