Szukam i nie wiem co wybrać… Rozmiar 15,6" lub bardzo zbliżony. Minimum 8GB RAM DDR4 może być więcej. SSD 250 lepiej 500+, CPU minimum 4 rdzenie i nie jakiś badziew - lubię AMD więc może Ryzen. Fajnie jakby miał DVD ale najwyżej dokupię na USB. Lekki wytrzymała bateria. Może na raty?
Możesz spojrzeć na mojego używanego Della Vostro 5471 Intel i5 8GB 256 SSD Win10PRO https://www.olx.pl/oferta/notebook-dell-vostro-5471-i5-8gb-256-ssd-win10pro-CID99-IDH3R6V.html
Jak bardzo potrzebujesz to nagrywarkę dvd na USB Ci dorzucę (nie pamiętam już kiedy jej używałem).
Praktycznie dowolny na 3500U, Może być Lenovo Ideapad (mimo budżetowej konstrukcji seria 330 miała zatokę na 2 dysk/dvd) czy Acer, one są z tańszych.
Niskonapięciowe, jasne ucierpi wydajnosc procka, jeżeli chcesz programować. 3500u trochę graficznie nad I5-8xxx mają przewagi, jakies gry odpalisz, ale na najniższych raczej. Reszta do skonfigurowania.
taki za 2620zł ?
HP 255 G7 - ORYGINALNA KONFIGURACJA HP
PROCESOR: AMD RYZEN 5 3500
PAMIĘĆ: DDR4 8GB
DYSK TWARDY: SSD M.2 512GB
KARTA GRAFICZNA: AMD VEGA 8
SYSTEM: WINDOWS 10 H 64BIT - KLUCZ W BIOSIE
MATRYCA: 15.6 HD LED MAT FULL HD
Mniej więcej tak, są jeszcze pewnie inne modele (recenzje sparwdź notebookchecks), może tańsze lub lepsze. Ewentualnie, jeżeli potrzebujesz dużej mocy procesora, to szukaj 3550H. Gdybyś szukał “grafiki”, to jest szansa na i5 z jakimś MX.
Ogólnie jednak, jest to przyzwoita konfiguracja, przy czym zalecam pomyśleć o 16 lub 12 GB RAM (to za 70zł sam rozbudujesz), Vega 1 lub 2 GB może Ci zabrać na sztywno.