max1234
(Max Graczyk)
1 Maj 2010 18:50
Witam,
Chcę zainstalować modem do łączenia się z telefonią komórkową (W)Huawei E156G (dodatkowe W, bo mama pisała nazwę modemu, a znajomy dyktował) na laptopie z systemem Microsoft Windows XP (on nie jest już najnowszy, ale z gdzieś 2-3 lata ma). Modem ten wygląda jak pendrive, lecz po jego podłączeniu XP instaluje sterowniki, lecz po kilku minutach ponownie instaluje i jeszcze raz i jeszcze raz i tak w kółko! Dodatkowo wyświetla komunikaty m.in. że sterownik nie przeszedł testu zgodności, czy nie posiada cyfrowego podpisu i nie może zainstalować sterownika. I tak cały czas się zapętla. Dodam, że na 6-letnim laptopie modem instaluje się bez problemów! Czy to da się jakoś “obejść”, rozwiązać ten kłopot?
To jest cytat rozmowy telefonicznej tata <-> znajomy taty. Prosiłbym o pomoc w związku z tym. To co jest napisane kursywą to moje uwagi.
Jeśli czegoś brakuje, to pisać.
jeśli pokazuje się okno że sterownik nie posiada cyfrowego podpisu to kliknąć “mimo to kontynuuj” powinno zadziałać jeśli nie działa to możliwe że system źle wykrywa urządzenie
myślałem że ten modem potrzebuje sterownika z płyty
xomo_pl
(xomo_pl)
1 Maj 2010 19:19
do modemu dołączono płytę z oprogramowaniem i sterownikiem, zainstaluj sterownik i to oprogramowanie z dołączonej płyty.
następnie podłącz modem, jeśli daledj nie będzie chodziło to zrób tak:
w katalogu z aplikacja Play c:\Program Files\PLAY ONLINE\driver masz sterowniki, musisz otworzyc manager urzadzen i znalezc nierozpoznane urzadzenie, zainstalowac recznie sterowniki ze wskazanej lokalizacji
xomo_pl
(xomo_pl)
1 Maj 2010 22:16
to pobierz z tej strony: http://www.playmobile.pl/pl/internet/pr … index.html
Huawei E156G
Instrukcja obsługi modemu (pdf)
Instrukcja aktualizacji oprogramowania dla modemu (pdf, 90 kB)
Aktualizacja oprogramowania (7 MB)