Witam mam problemy najprawdopodobniej z kartą graficzną jest to gt 520 a więc w grze league of legends gdy odbijają się cienie są one strasznie z pikselowane pomimo wysokich ustawień , w gta 4 mam problem z teksturami nie raz się nie doczytują a nie raz wchodzą one na postać
To wygląda jakby były wymuszane zbyt wysokie ustawienia AA (albo panel nvidia albo w grze) - obniż te ustawienia, lub nie wyrabiają jednostki cieniujące/shadery - ewentualnie coś w tym rejonie pada.
Jak masz ustawione w Panelu Nvidii - Wyreguluj ustawienia obrazu korzystając z ? Spróbuj ustawić Użyj ustawień aplikacji 3D > Zastosuj > obniż AA/cienie w grze.
Dodam jeszcze że zdarzały się losowe blue screeny zacięcie gry harczący dźwięk i blue screen później ekran w ogóle nie odpowiadał musiałem wypiąć kartę graficzną i wsadzić z powrotem po czym zadziałało
Na windowsie mam to samo np jak rozwijam pasek na pulpicie prawym przyciskiem myszy widać takie jakby skrawki pulpitu jeszcze na tym pasku jakby nie na dążało generować ?
– Dodane 01.09.2013 (N) 17:59 –
Tak proc podkręcony nic z grafiką nie ruszałem niestety blue screeny są losowe a wtedy za bardzo byłem tak powiem zaskoczony że nawet nie pamiętam szczegółów blue screena zmieniałem tylko pcie freqency na 100 jak jest zalecane przy podkręcaniu
Tak podnosiłem fsb wcześniej na poprzednim procesorze było ok bez takich niespodzianek i szyna jest ustawiona chyba na 304 mhz a wczesniej na starym procku było 340 mhz . Zaraz dam ssa z tego programu co mi podałeś
– Dodane 01.09.2013 (N) 18:05 –
W sumie teraz to trochę się zakręciłęm blue screen wtedy mi wyskoczył na starym procku a na nowym mam te problemy z grafiką już ci daję ssa
Nie jestem pewny co w takim wypadku zrobić…również nie jestem pewny że OC (trzeba umieć to zrobić, wyliczyć itd) jest powodem -przypuszczam że prawdopodobnie tak.
Zjechałem z taktowaniem zobaczę jak będzie w grach ale chyba zainstaluje na mój komputer windows xp nie będzie on sam obciązał tak grafiki a przy zmianie karty graficznej być może w grudniu wrócę na 7
– Dodane 01.09.2013 (N) 18:30 –
na xp też nie będę musiał tak katować procka 2.5 wystarczy itp a wsparcie i tak się kończy w kwietniu 2014 więc do tego czasu już raczej będeę
ok zrobię a co do samego pulpitu masz jakieś pomysły ?
– Dodane 01.09.2013 (N) 18:57 –
żeby ten pasek rozwijał się płynnie ?
– Dodane 01.09.2013 (N) 19:07 –
i to jest bardzo dziwne gdy jest biała tapeta to pasek rozwija się od razu ale gdy już jest tapeta z jakimiś szczegółami płomienie itp to gdy rozwijam pasek przez chwilę widać na pasku tapetę