Znikające maile Windows Live Mail

Witam. Jestem absolutnym komputerowym beztalenciem. Nie znam się wcale. Poproszę jak chłop krowie na rowie, bo nie zrozumiem :slight_smile:

Po przeinstalowaniu systemu Windows7 w aplikacji Windows Live Mail mam problem. Niektóre maile (większość) znikają. Przychodzą, widać je tylko w szybkim podlgądzie i tam mogę je odczytać i od razu odpowiedzieć, po czym odchodzą w niebyt. Nie ma ich w skrzynce odbiorczej. Z resztą jak przychodzą też ich nie ma w skrzynce odbiorczej, widać je tylko w szybkim podglądzie. Oczywiście sa na serwerze operatora konta pocztowego, ale nie o to chodzi. Help.

Poszukaj w głównym oknie programu, w lewym górnym rogu przycisk Poczta usługi Windows Live , potem Opcje > Opcje zabezpieczeń > w oknie Opcje zabezpieczeń zaznacz kropkę w pozycji Niski , a niżej odznacz obie kwadratowe kratki. OK i sprawdź pocztę.

Dziękuję Poraj, ale to akurat było pozaznaczane tak jak piszesz i z tymi ustawieniami znikają. Z tego samego adresu mailowego 2 na 6 maili są, a 4 znikają.

Spróbuj pozmieniać opcje w menu widok. Nie pamiętam dokładnie jakie, bo nie mam teraz tego programu pod ręką. Też miałem kiedyś taką sytuacje, że maile znikały nie wiadomo gdzie.

adam.kasprzal dziękuję ci bardzo. Poprzestawiałam w widoku “układ”, na razie wydaje się, że wszystkie maile dochodzą. Poobserwuję jeszcze, spróbuję z mailami od osoby, od której wcześniej przychodziły częściowo i napiszę co i jak.

Dodane 20.04.2012 (Pt) 19:46

niestety - nie pomogło.