Znikający napęd DVD Vista

Witam,

wiem, że już był taki temat, ale żadne z podanych rozwiązań mi nie pomogły. otóż nie wiem dlaczego, ale pojawia mi się i znika napęd dvd. odinstalowałem nero, uruchomiłem system w trybie awaryjnym, w menadżerze urządzeń odinstalowalem sterownik no i tak kilka razy. Czasem normalnie w moim komputerze jest ikona napędu, wkładam płytke coś skopiuje i znika. nie zawsze też w menadżerze urządzeń widnieje coś takiego jak stacja dysków dvdrom, w awaryjnym tak samo, nie zawsze widnieje na liście. jeśli wkładam płytke to noramlnie ją chce czytać, ale nic więcej. proszę o pomoc bo już nie mam sily :frowning:

Zagladnij tu http://www.google.com/search?q=Znikaj%C4%85cy+nap%C4%99d+DVD+&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a

:slight_smile:

kurde :frowning: żeby nie powiedzieć inaczej, nic nie pomaga, czasem napęd jest czasem go nie ma, zastosowałem się do wszystkich poleceń i nic :frowning: nie wiem co mam dalej robić #-o jak wkładam płyte to normalnie słychać, że ja czyta no, ale nic sie nie dzieje.