Znikający pasek powiadomień

Witam!

Mam pewien problem z paskiem powiadomień w moim telefonie (GoClever Quantum 500). Po jakimś czasie zniknął i nie da się go w żaden sposób przywrócić (Pomijając przywracanie ustawień fabrycznych, co i tak niewiele daje bo po wyłączeniu telefonu paska znów nie ma). Miałem ten sam problem wcześniej, lecz ustawienia fabryczne pomogły na dużo dłużej.

Używam Nova Launchera, lecz tam przy pomocy opcji dot. paska powiadomień także nie mogę go przywrócić. Proszę o pomoc i z góry dzięki.

Witaj, popraw proszę tytuł tematu tak aby wstępnie informował o problemie, użyj przycisku EDYTUJ , który znajdziesz w prawym dolnym rogu Swojego posta-> następnie skorzystaj z opcji Użyj pełnego edytora. Dziękuję za uwagę.

Tip: Unikaj słów: “problem”, “help”, “pomocy” i.t.p. Tego typu słowa nie spowodują szybszej reakcji a mogą odnieść odwrotny skutek od oczekiwanego, tytuł tematu ma być skróconym opisem Twojego posta- powodzenia.

No niestety ja miałem ten sam problem na telefonie Alcatel One. Ja poradziłem sobie poprzez wykasowanie systemu (całkowite) i wgranie Androida od nowa. BTW przynajmniewj oczyścił mi się z syfu od TM