Zniknoł net, jest natomiast połączenie "localne"


(Siggis) #1

Witam

mam problem z internetem tz.

wczoraj ok 22 przestal działac, na wszystkich innych kompach w sieci jest (w sumie 32 sztuki), tylko ja nie mam, napewno nie ma to nic wspólnego z serwerem(admin twierdzi ze jest OK) ponieważ mam dostęp "localny". Sprawdzając logi z Pandy zauważyłem że koło 22 miały miejsce ataki DoS na mój komputer a przy nich jest adnotacja że "usługi zablokowane", nie bardzo wiem o co chodzi, chyba mi Panda nie zablokowała dostępu do netu?

Czy może to być wina jakiegoś nowego wirusa którego panda nie zdążyła zablokować?

Może są jakieś programy które pozwoliłyby mi zdiagnozować problem, może poprostu jakaś usługa sie wyłączyła ?

Wszelkie pomysły bardzo mile widziane :slight_smile:

Nie chce mi sie instalować windy na nowo... pomimo że jest to najprostsze wyjście. :?


(Monguspl) #2

Witam. Jaki masz antywirus?? Ja też tak miałem z mksem i dopiero po odinstalowaniu net działa chociaż było połączenie 'niby' OK. :slight_smile: Polecam na słabe kompy avast lub Avira AntyVir z połaczenie kerio albo zone alarma. a dla Mocniejszych to samo :smiley: ale lepszy jest G DATA AntiVirus 2007 tylko nie darmowy mozna cracka zrzucić albo kupić :slight_smile: Polecam :))


(Siggis) #3

antywirus to Panda Antyvirus 2007

zaraz to sprawdzę :slight_smile:

Złączono Posta : 24.02.2007 (Sob) 19:40

odinstalowanie Pandy niestety nie działa :?


(Jimix) #4

lepiej zainstalowac Kaspersky Internet Security 6.0 - polaczenie najlepszego programu antywirusowego z firewallem - pare miesiecy temu widzialem ranking na jakiejs stronie to ten wlasnie program byl na 1. miejscu

polecam go, bo nie spowalnia kompa i ma najlepsza wykrywalnosc, po prostu dzieli i rzadzi :slight_smile:


(Siggis) #5

ma ktoś może jakieś jeszcze inne pomysły?

może jakiś program do diagnostyki połączenia, usług odpowiedzialnych za połączenia?


(Monguspl) #6

Jest bardzo dużo kombinacji z antywirami :slight_smile:


(dean999) #7

Ja też miałem Pande i polecam odinstalować bo dla ciebie pewnie tak jak mi niewiadomo dlaczego blokuje połączenie, ja pewnego dnia wyłączyłem komputer i włączyłem jeszcze raz a neta niebyło :o Poszłem do sklepu z kompami gdzie mam neta powiedziałem o co chodzi, jakiś koleś przyszed i powiedział żeby odinstalować pande i zainstalować coś innego. I pomogło. Ja nieprzestawiałem nic w ustawieniach samo sie jakoś zrobiło