Żółty monitor

Dzis podlaczylem nowy monitor LCD :slight_smile: i mam monitor rozjasniony tak jakby na zolto :frowning: . Nie wiem gdzie to zmienic. Pomocy! !

zobacz w ustawieniach monitora 8)

hmmm…a gdzie??

jezu - masz chyba jakies przyciski na monitorze :?

hmmm…a jaki monitor ?

kombinowalem i cokolwiem naciskam i nic sie nie dzieje. Gdy nacine taki klawisz o symbolu “A” to chyba robi sie jeszcze bardziej zolty :frowning:

A zobacz czy wtyczka jest docisnieta, i zobacz w instrukcji moze cos jest :?

może spróbuj zresetować ustawienia ? :?

Robilem reset tam przynajmniej pisze a instrukcji nie mam :frowning:

podaj konkretnie model monitora 8)

No to powinna byc. Lec albo zadzwon tam gdzie go kupiles i oni to powinni rozwiazac bo my ci raczej nie pomozemy :?

Monitor to jakis Front a na wlasciowsniach tylko pisze “541” a monitor zostal kupiony zagranica.

A spawdz podpiecie jescze raz. Wyloncz komputer podepnij jecsze raz i zobacz :slight_smile:

… nic nie dalo :?

Cziezko cos nam teraz ci pomoc. A monitor nie uszkodzil sie podczas transportu najlepiej sprawdz go na innym komputerze moze bedzie inaczej :slight_smile:

No i podlaczylem moj tarszy monitor i on dziala dobrze, a jak zalaczylem na nowo LCD monitro to teraz dziala norlamnie. Tylko boje sie zmieniac na monitorze cos zeby znowu nie zzolk :smiley:

Wiec zapewne byl on zle podlonczony :-x i to bylo przyczyna :slight_smile:

W menu monitora poszukaj ustawienia Temperatura barwowa.

To nie jest monitor CRT tylko panel LCD !!

Poczytaj ze zrozumieniem temat i to co napisał Fiesta.

A stoi tam monitor :hahaha: LCD, a z CRT jest wszystko OK, jedynie jest problem z ustawieniem kolorów w LCD.

Posty jako OT :arrow: Out.