Otóż zrobiłem formatowanie systemu i postawiłem system, zainstalowałem wszystkie potrzebne mi programy oraz tak mi się wydaje wszystkie sterowniki. Niestety, gdy wchodzę do menedżera urządzeń pojawia mi się tak jak w tytule wątku żółty wykrzyknik w kole nad pozycją: Realtek AC’97 Audio for VIA ® Audio Controller. Podam link do zdjęcia, aby zobrazować o co mi chodzi
Odinstalowałem: Realtek AC’97 Audio oraz Sound Blaster PCI128 Drivers
Zainstalowałem podane przez Ciebie stery, które mam na niebieskiej płytce teraz sobie przypomniałem z napisem VGA Driver.
Zainstalowałem obydwa i żółtego wykrzyknika nie ma, ale i głosu również nie ma. Dlatego też zainstalowałem ponownie Sound Blaster PCI128 Drivers i głośniki działają i wykrzyknika nie mam. Już dawno temu zapomniałem powiedzieć, miałem spaloną kartę dźwiękową, dlatego też nie instalowałem tych sterów z płyty, bo myślałem, że one są właśnie od niej.
Chciałbym się jeszcze zapytać o jedną rzecz. Mam dwa głośniki i subwoofer (2.1), czy w takim przypadku w tych ustawieniach, które podam na screenie muszę wybrać odpowiednią opcję, czy może być dowolna
Nie musisz jej wyłączać w biosie ogólnie mówiłem, że zamiast instalować stery do niedziałającej karty trzeba było ją wyłączyć w biosie. Szukaj czegoś w stylu Audio i wyłącz (Disabled).