Mam takie pytanko ?Mam windows XP professional ktory ma juz fierwall w systemie ja zainstalowalem ZoneAlarm Security Suite on ma 2/1 fierwall i program antivirusowy. Czy nie lepiej zainstalowac tylko jakis prog. antivirusowy i zostawic aktywny fierwall Windowsa dzieki za podpowiedz
Ale masz SP1 czy SP2?
Jeśli chcesz korzystać z darmowych aplikacji, polecam zestaw antywirus: Avast + firewall - Kerio.
Ten systemowy firewall wyłącz.
raczej wylacz firewall w WinXP (systemowy) bo to ma tylko w nazwie firewall ,a nim niejest
mam SP2 czyli mam rozumiec to co mam czyli ZoneAlarm Security Suite tez jest dobry
Czyli w takim razie wyłącz firewall systemowy, a zostaw firewall i antywir z ZoneAlarm.
DZIEKI jeszcze jedno czy jest moze jezyk polski albo niemiecki do ZoneAlarm 5.5.062.011 i gdzie szukac
jeszcze jedno
firewall ZoneAlarm jest oki natomiast Antywir to tragedia
zepsul sie gdy zaczelam go testowac w
Test-2
resetowal kompa heeh
sam zobacz nieukonczyl nawet testu ,a w tescie 1 mial slaby wynik
luknij
na testy moj podpis
polecam ci z darmowych
BitDefender Free 7
AntiVir
avast 4 home
a firewall ZoneAlarm sciagnij samego Pro lub wersje Free
Niestety muszę to potwierdzić. Antywirus Zone Alarm wypada b. blado. Potweirdzają to testy CHIP-a.
Kiedy chcem sie połączyć z Neostradą to Zone Alarm wyłącza mi kompa. Kiedy go odinstaluje to wszystko jest ok, co może być przyczyną że Zone Alarm mi wyłącza kompa??
Wyłacz automatyczne restarty po błedzie.
a wiecie jaki jest engine ZoneAlarm Antiv.
eTrust czyli CA
wiec sie niedziwic ze razem sa jedne z gorszych jakie testowalam
taka mala fuzja
widzialam firewall eTrusta idento co Zone tak samo jest z Antywirem
Zone zaporzyczonym od eTrusta