Mam lowID w emule, chciałbym mieć high. Szukałem po forach i wiem już że trzeba odblokować porty, ale gdzie w zonealarm mogę to zrobić ? wchodziłem w zakładkę firewall ==> internet zone seciurity ==> custom i tam zaznaczałem allow na incoming i outgoing tcp i udp ports, wpisywałem wartości, ale nie pomogło. Mało się na tym znam, jeśli ktoś może mi pomóc to proszę.
W neostradzie numer IP jest przydzielany dynamicznie czyli się zmienia. Może Ci zostać przydzielony numer IP, który akurat znajduje się na “czarnej liście” i wtedy nic nie zrobisz.
Jeżeli jakiś nr IP znajdzie się na czarnej liście (z różnych powodów; do poczytania w/w linku) i zostanie następnie przydzielony Tobie, to logiczne, że nie połączysz się z tym serwerem, a najprawdopodobniej na innych dostaniesz low ID.
Próbowałemw trybie awaryjnym ale niewiem jak włączyć internet, klikam ikonke ale sie nie uruchamia (niewiem jak inaczej)
Co do firewalla. Wyłączyłem Zone alarm, ale dalej miałem low id, ale jak jest włączony u góry jak jest kłódka i 4 miejsca to mam na 1 emule i jak najeżdzam myszką to mi podświetla i pisze= listening to port(s): TCP 4662
Sorx ze nie odpisywałem ale nie mogłem sie zalogować
jnk90 => uruchom komputer w trybie awaryjnym z obsługą sieci (druga pozycja, następna po trybie awaryjnym) i uruchom eMule. Zobacz wtedy jakie masz ID.