Witam, mam problem, a mianowicie Mam laptopa Asus ROG Strix G713RM laptop ma może 3 dni, wszystko było super świetnie ogólnie śmiga jak szalony, ale zaczęły się problemy ze stabilnością.
Po włączeniu laptopa obecnie zaczynają załączać się mocno wiatraki i być obciążony bez powodu. Punktu przywracania nie mogę zrobić bo niestety nie był utworzony.
Objawia się to wzrostem temperatur nawet do 90 stopni, użycie procesora i grafiki od 50 do 90 % i momentami przycinaniem i slajdowaniem ekranu który ma 240 Hz… niestety nie mogę sobie z typ poradzić i szukam wsparcia.
Sterowniki wszystko powinno być aktualne i nie mam pojęcia od czego tym razem zacząć. Z tego co zauważyłem to chyba zwalnia wszystko trochę przy odłączeniu od sieci. W jednym z tematów gdzieś znalazłem że może być widan pobieranych torrentów, nie wiem czy to a wpływ ale pobierałem coś już obecnie odinstalowałem utorrent itd. ale nie ustało.
Zainstalowałem program Malwarebytes Trial i znalazł tego Trojana Zoom cały czas go blokuje bo pojawia się od nowa, ale ustało wiec widzę ze to wina tego ustrojstwa… nie mam pojęcia jak się go pozbyć…
Z tego co wyczytałem w różnych tematach podobnych to zrobienie scanu programem FRST. Ale co trzeba z tym zrobić?
Logi:
malwarebytes.txt (11,2 KB)
roguekiller1.txt (4,7 KB)
Addition_14-04-2022 09.25.15.txt (53,7 KB)
FRST_14-04-2022 09.25.15.txt (77,4 KB)