Zrobiłem Nagłówek w Gimpie i co teraz?


(system) #1

Witajcie zrobiłem nagłówek w Gimpie zapisałem go ,

I jak chcę go otworzyć to włącza mi się gimp .

Ikonka jest z obrazkiem gimpa .

Pomocy


(Krzkaczor) #2

A co Ty chcesz z tym nagłówkiem zrobić? To jest logo na stronę?


(system) #3

To jest cos takiego jak to :

bannercx4.png

Chce wstawić na stronę :

wwe-wrestling4ever.pl.tl

A wpierw wstawić na fotosik


(bartek_m0) #4

No to zapisz go jako PNG lub JPG.


(Porchekarera) #5

Przecież to oczywiste....

Zapisujesz w złym formacie xcf który jest otwierany przez Gimpa, obrazek zapisz w formacie png czy jpeg


(system) #6

Ale jak to zapisać ????????

Ja mam Gipa 2,2


(Krzkaczor) #7

Plik -> zapisz jako -> i jako nazwę dajesz np. logo.jpg

A co do wrzucania tego to nie wrzucaj tego na fotosik tylko na FTP (chyba że to jest jakieś badziewiaste forum :slight_smile: )


(system) #8

a co to jest to FTP ?


(Krzkaczor) #9

http://www.google.pl/search?hl=pl&q=ftp ... =&aq=f&oq=


(system) #10

Jeżeli nie wiesz, co to FTP, a się bierzesz za forum, to cud, jak Ci się nie uda...

rozumiem, każdy się uczy, ale zacznij od podstaw.


(system) #11

Ja robię stronę


(IcyMat) #12

To polecam inwestycję w jakąś książkę, lub dokładne przeczytanie www.kurshtml.boo.pl bo z tego co widzę to nawet podstaw nie znasz...


(Exorf) #13

on podał adres- domena pl.tl to znaczy stronygratis.pl- nie mają ftp tylko upload grafiki z panelu użytkownika

Kiedyś z tego korzystałem- Zarządzaj Obrazami>Dodaj nowy Obraz

On nie potrzebuje- na strony gratis jest kilka szablonów do wyboru oraz generator html

Chyba tego tłumaczyć nie trzeba- www jak już, a wpierw to w tamtym stuleciu mówili


(system) #14

Ale mi pomogłeś


(Exorf) #15

Właśnie dopisałem- musiałem się upewnić, a potem Edytuj własne strony i wstaw obraz


(IcyMat) #16

Wiem na jakiej zasadzie działają takie strony, ale myślę, że jak zrobi stronę sam to będzie miał większą satysfakcję z jej istnienia :slight_smile:


(Exorf) #17

zgadzam się z tobą (mam taką stronę od niecałego tygodnia) lecz od czegoś trzeba zacząć, a on podał, że chce mieć w pl.tl

______________________

Masz błąd po tym tłumaczeniu na php- w powrocie z kontaktu jest wpisany adres news.html