Zrywanie połączeń (brak) Linksys WRT54GC

Witam,

mam następujący problem od kilku dni mam problem z działaniem internetu przez router model jak w temacie. Dzwoniłem do Dialogu czy problem jest po ich stronie, ale Pani po sprawdzeniu powiedziała, że u nich wszystko ok - widzi mój router, ale nie ma wymiany pakietów.

Do tej pory nie było żadnych z nim problemów. Działał 3 lata na Finemedii ponad rok w Dialogu i przez ten czas resety, które musiałem zrobić można policzyć na palcach 2 rąk. W przeciągu ostanich 2-3 dni reset robię co kilka godzin. Po resecie internet chodzi ok i w pewnym momencie stop i koniec.

Na tym routerze pracują 3 komputery (max 2 jednocześnie) czasem telefon.

Proszę o pomoc i wskazówki co zrobić, żeby zlikwidować ten problem. Nie wiem czy to istotne, ale kilka tygodni temu zmieniłem antywira z nod32 na avast (i się zastanawiam czy nie zmienić na innego bo mi cały czas blokuje strone google.pl)

pozdrawiam

marianbroda

jak wygląda sytuacja z pingami ?

w CMD wpisujesz ping wp.pl -t naciskasz enter czekasz chwile ok 5 min następnie naciskasz klawisze CTRL +C i wklejasz na forum podsumowanie

Odśwież firmware w routerze, sprawdź zasilacz od routera jeśli nie trzyma napięcia to on może być problemem.

Jak widziałem avasta na wielu maszynach to w życiu nie słyszałem, żeby pochodzący ze strony producenta i prawidłowo zainstalowany blokował google. Trudno uwierzyć, że to on może być problemem.