Zużycie procesora 100% podczas grania

Witam!

Problem jest oczywisty, ale z rozwiązaniem jego mam już dużo większy kłopot.

Komputer podczas zwykłego użytkowania tzw. internet, film, muzyka działa bez zarzutu. Tak samo było z grami lecz do czasu. W zależności od gry procesor w różnym czasie od jej uruchomienia zaczyna pracować na 100%, a gra bardzo zwalnia. Dla przykładu Call of Duty MW MP różnie się zachowuje. Raz pogram godzinę bez problemu, a za innym razem po 20 min już kończę grę. Bioshock 2 siada po paru minutach.

Posiadam laptopa Acer Aspire 6935. Procek Intel 2 Duo 2.0MHz. 4GB RAM. GeForce 9600M GT 1GB

wysokie temperatury problem z chłodzenie, słaby procek :slight_smile:

Jaki proces zawala tak procesor?

Procesor w zasadzie zawsze działa na 100% przy grach

A z tego co piszesz to stawiam na zakurzone bebechy laptoka :slight_smile:

Myślisz, że w przeciągu trzech miesięcy może aż tak się zakurzyć?

Żaden. Tylko gra ciągnie.

Do pierwszych dwóch mogę się przychylić, ale co do słabości to tu był polemizował.

Nie wiem nie mam laptoka. ale zależy gdzie i ile czasu go używasz. Znam przypadki gdzie stacjonarne po 2 miecha były zakurzone ze radiatory było pozapychane procka jak i grafy czy tez ZASILACZA

Gry tak maja ze zużywają go na 100%

Witam. Miałam kiedyś podobny problem z Acer’em 6530G. Jeśli przeczyszczenie nic nie da, to polecam wyłączyć wszystkie efekty dzwiękowe (Panel sterowania, dzwięki…) U mnie pomogło w 100% i komp działa jak nowy.

Dodane 01.03.2010 (Pn) 21:27

Ile % ciągnie Ci ta gra?

Próbowałeś przeinstalować sterowniki do grafiki i aktualizacji DX?

Sprawa rozwiązana. Wylot powietrza był zapchany kurzem. Przeczyściłem i wszystko pięknie śmiga :slight_smile: Dzięki za pomoc.