Proszę powiedzcie jak ustawić NOD 32, abym mogła zarejestrować GG na nowym Kompie . Na starym chodził bez problemu tylko na starym był Avast, a na tym nowym jest NOD NOD nie pozwala mi na połączenie się z serwerem GG (nie mogę potwierdzić hasła) Dlaczego?
Raczej nie ma nic z tym wspólnego NOD32. Prędzej wina by była po stronie firewall-a.
No to sprawdź czy się połączy jak wyłączysz na chwilę i NODa i firewalla.
Zanstaluj Avasta .
Zainstaluj AQQ obsługuje GG tlena i inne ja ostatnio klikam tylko na tym
Jak sprawdzić firewalla?
Jeśli posiadasz i jest włączony systemowy (ten zawarty w SP2) to:
Start -> Panel sterowania -> Zapora systemu Windows i:
a) albo przejść do zakładki “Wyjątki” i dodać program/sprawdzić czy jest zaznaczony, któremu ma firewall pozwalać łączyć się
b) wyłączyć firewall i albo liczyć na farta żeby nie było żadnych potem konsekwencji albo zainteresować się jakimś “normalnym” i dobrym firewall’em
Czy “normalny” to może być W KIS 6
Złączono Posta : 05.08.2007 (Nie) 10:18
Czy za “normalny” i dobry to można uznać ten w KIS 6
Tak.
Niby dlaczego ma instalować gorszego antyVira
to nie jest odpowiedz na pytanie
Dla potomnych wskrzesze temat…
W ustawieniach zaawansowanych nod-a przechodzimy w drzewku do lokalizacji:
Antywirus i antyspyware\ochrona dostępu do stron…\protokoły http i https\przeglądarki internetowe\
Po prawej stronie wyszukujemy na liście gadu-gadu i klikamy w kwadraciku aż pojawi się czerwony krzyżyk.
Problem występuje z powodu reklam w kliencie gg tj: nod interpretuje gadulca jako przeglądarkę i nie pozwala mu na komunikacje na innych portach niż te które są przeznaczone do przeglądania stron www.
Rozwiązaniem alternatywnym jest odpalenie banerkillera przed rozpoczęciem komunikacji w protokole gg, wtedy gg dla noda jest czymś innym i go nie blokuje.
Niestety w rozwiązaniach korporacyjnych jest to spory problem gdyż nie mozna ustawić tego w pliku konfiguracyjnym (wykluczenia nie działają).
Problem dotyczy również klenta vpn anyconnect cisco - rozwiazanie identyczne jak dla gg.
Pozdrawiam ekipę esetu przez kupę kamieni!