Zwiechy w grach przy RADEON9000 pro(64mb)


(Rastus) #1

Mam komputer 1,3 athlon 256ramu no i karte RADEON9000pro(64mb)

Sterowniki do karty zainstalowalem z plyty od producenta i mam nastepujacy problem. Wszystkie gry tak samo dzialaja dobrze przez jakies 5min a potem na jakies 1,5 minuty wszystko stoi w miejscu a dzwiek leci normalnie. potem gdy znowu zacznie dzialac wszystko leci przez nastepne 3minuty normalnie i znowu(gra stoi w miejscu nic sie nie zmienia podczas laga). przedtem nie mialem takiego problemu ale po reinstalacji-tak. no i jakos dziwnie mi uzycie komputera normalnie w systemie czasem lata raz jest 96% potem 13% ale nie wiem czy to ma zwiazek

Ktos moze wiec o co chodzi?

ps.system win xp pro sp1


(DJ J) #2

I pewnie o to chodzi. Są przestarzałe. Najlepiej odinstaluj je i zainstaluj najnowsze, jakie są. W przypadku mojej karty to pomogło.


(Rastus) #3

tylko ze wiesz jakos nie moge znalesc wszedzie(na stronie ATI tez) sa jakies mediacentery a normalnych diver'ow nie ma:/


(DJ J) #4

Najpierw:

https://support.ati.com/ics/support/def ... lderID=293

Potem wchodzisz: Windows XP Drivers and Software->RADEON->Catalyst 5.9 Windows XP - Driver Download - tam masz najnowsze sterowniki w różnych opcjach - same, z panelem sterującym, obsługę dodatkowych języków... Wybierz którąś opcję sterowników.

PS Proponuję też ściągnąć Catalyst Uninstaller i nim usunąć stare sterowniki.


(Tomek Zamlynny) #5

ustaw może odświeżanie start=>> uruchom dxdiag

następnie zakładka Więcej pomocy=>> Zastąp i wpisz np 85