Chciałem się zapytać czy mogę przedłużyć umowę z Neostrada TP dodając w tym samym momencie sobie 10 MB.
Umowa kończy mi się w Październiku, więc czy jak bym ją przedłużył, to czy bym dostał ten internet w parę dni, czy musiałbym czekać aż stara umowa się skończy.
Kolega mi mówił że umowę można przedłużyć jeśli będzie minimum 150 dni do jej końca.
Celarian , nie opłaca się korzystać z opcji “przedłuż” lepiej weź zamów nową umowę (jak masz neo+tv+telefon to weź w konfiguratorze na stronie orange).
Dla potwierdzenia mogę dodać że w opcji przedłużenie płaciłbym 115 a przy nowej umowie 105 złotych za dokładnie to samo. Jeżeli zastanawiasz się nad większą predkością na stronie możesz to łatwo sprawdzić czy spełniasz wymagania (trzeba podchodzić z pewną rezerwą na + bo u mnie pokazuje że wogóle nie mam dostępu do internetu).
I najważniejsze: czy przedłużysz umowę czy weźmiesz nową umowę to i tak będzie ona działać od razu po wygasającej umowie. I czy przedłużysz czy weźmiesz nową umowę to jako aktywny abonent i tak i tak dostaniesz aneks do umowy (w opcji przez internet wysyłany jest za free kurierem, poza tym można wybrać jakieś bony czy prezenty gratis).