Zwiększenie MB w Neostradzie

Witam!

Chciałem się zapytać czy mogę przedłużyć umowę z Neostrada TP dodając w tym samym momencie sobie 10 MB.

Umowa kończy mi się w Październiku, więc czy jak bym ją przedłużył, to czy bym dostał ten internet w parę dni, czy musiałbym czekać aż stara umowa się skończy.

Kolega mi mówił że umowę można przedłużyć jeśli będzie minimum 150 dni do jej końca.

Z góry dziękuję za odpowiedź!

Skontaktuj się z telefonicznie z BOK Neostrady (Błękitna Linia 19393, lub 801 505 505), tam powinieneś uzyskać info na ten temat.

Ja musiałem czekać aż się stara umowa skończy. To znaczy podpisałem nową wcześniej, ale weszła w życie dopiero po wygaśnięciu starej.

A jaką prędkość masz teraz?

Celarian , nie opłaca się korzystać z opcji “przedłuż” lepiej weź zamów nową umowę (jak masz neo+tv+telefon to weź w konfiguratorze na stronie orange).

Dla potwierdzenia mogę dodać że w opcji przedłużenie płaciłbym 115 a przy nowej umowie 105 złotych za dokładnie to samo. Jeżeli zastanawiasz się nad większą predkością na stronie możesz to łatwo sprawdzić czy spełniasz wymagania (trzeba podchodzić z pewną rezerwą na + bo u mnie pokazuje że wogóle nie mam dostępu do internetu).

I najważniejsze: czy przedłużysz umowę czy weźmiesz nową umowę to i tak będzie ona działać od razu po wygasającej umowie. I czy przedłużysz czy weźmiesz nową umowę to jako aktywny abonent i tak i tak dostaniesz aneks do umowy (w opcji przez internet wysyłany jest za free kurierem, poza tym można wybrać jakieś bony czy prezenty gratis).