słyszałem o czymś takim jak zwiększenie pamięci RAM na karcie graficznej…i właśnie z tym skierowane zostanie moje pytanko jak można to dokonać?? Czy jest wogole jakis sposob?
Kompletna bzdura, nie wiem co za idiota to mówił albo pisał ale zasłużył sobie na soczystego kopniaka w zadek za szerzenie takich bredni.
Pamięci na karcie graficznej nie można zwiększyć (zmniejszyć też)
Pamięć Ram na płycie nie ma jakiegokolwiek związku z pamięcią na karcie graficznej w związku z czym nie zachodzą pomiędzy nimi jakiekolwiek zależności. Amen
najprawdopodobniej, jest możliwość przydzielenia pamięci Ram z płyty głównej na potrzeby zintegrowanej karty graficznej ale coś takiego nie jest możliwe w przypadku zewnętrznych kart graficznych. Zresztą obojętnie jaką ilość pamięci ram przydzieli się integrze i tak będzie ona przeraźliwie wolna.
Mogło jeszcze chodzić o przydzielanie pamięci np w Viście. Ja na 8800GT mam 512 RAMU. Wchodząc we właściwości karty, widzę ze system daje jej dodatkowe 1,5 GB i razem jest coś koło 2300.
Bartinio21 , może o to Ci chodziło.
Vista po prostu automatycznie przydziela pamięć, jeśli jest jej sporo. Nie wpływa to na wydajność. Taki prezent od Wujka Billa.