Zwieszający sie komputer

Witka! Chciałem się zapytać co może być problemem, Otuż jakiś czas temu zrobiłem sobie generalne sprzątanie komputerka, wyjołem wszystko , ładnie posprzątałem, i włożyłem spowrotem na swoje miejsce ale… włączam kompa wszystko jest ok, gdy już załaduje sie system i np: mam włączonego Winampa i będe chciał włączyć Tlen,FireFoxa, ogólnie jakiś program, komputer strasznie mi zamula, a muzyka się ścina i to okropnie. Co może być problemem? źle podpięte ramy?.. bo już mnie to do szału doprowadza, to samo przy ściąganiu z neta, np. Gierki tutaj zamieszczone Wolfenstein blablabla, przy tworzeniu pliku komputer tak samo zamula. Błaaagam niech mi ktoś pomoże…

Bardzo możliwe, że masz jakiś syf na kompie, dlatego wrzuć zestaw logów (Hijack + Silent - opis tutaj --> http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=36654 ) :slight_smile:

Sprawdź RAM programem --> Memtest86

Sprawdź temperatury programem --> EVEREST Home Edition

A sprawdź wszystko jeszcze raz, czy w kompie gra,wtyczki,taśmy,chłodzenia i reszta.

Zobacz jak temperatury wszystkiego.

Zobacz to - tryb pracy dysku i napędów.

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic … 851#213851

Log jest czysty :slight_smile:

Proponuję zainstalować SP2 :slight_smile:

Komputer nie jest zasyfiony, więc to nie jest powodem zamulania…

Jak temperatury?

JUż sprawdzam jeszcze tym “Silent” przelece jak mówiłeś :P.

Ale ja tego kiedyś niemiałem, komputer działał super, teraz tylko to mi sie dzieje. mam 512 Sdram / 2 x 128 + 1 x 256

Ps. Mój komp jest głupi, 15 minut skanował Silentem i jeszcze nie skonczył…wrrrrr… nie no chyba coś kopne go albo nie wiem…seq te temperatury sprawdze

Złączono Posta : 25.06.2006 (Nie) 10:38

No mam te temperatury ale gdzie ja tu moge screena wsadzić? :expressionless:

Złączono Posta : 25.06.2006 (Nie) 10:44

:arrow: jak masz podłączony dysk :?:

:arrow: sprawdź w jakim trybie pracuje dysk, panel sterowania-> system-> sprzęt-> Mendżer zadań-> Kontrolery IDE ATA/ATAPI Podstawowy knał IDE-> Ustawiania zawansowane

:arrow: ile masz pamięci RAM , jaką masz ustawiną pamieć SWAP