Zwieszony komputer przy użyciu Bitlorda


(eloelotom) #1

Witam. 

 

   Ostatnio podczas włączenia programu Btilord komputer zawiesił się, mogłem jedynie używać wskaźnika myszy, który kręcił się.  Po ponownym uruchomieniu kompa oraz Bitlorda komputer znowu się zwiesił. Nie można było zrobić nic oprócz resetu. Nie było nawet reakcji na atl+ctrl+del. Używając przeglądarki, innych programów komputer chodzi normalnie. Comodo Internet security nie pokazał żadnego syfu. Zauważyłem, także wyższe zużycie procesora. Przy otwartych kilku oknach chrom, Thunderbird,speedfan , mini tools partiton wizard oraz teraz OTL Zużycie procesora to ponad 50%. Oraz czy temperatura  prcesora 45-46 st. Celcjusza to dobra temperatura? Proszę o sprawdzenie logów. Mój komputer to Asus k53e. i3 2310M, 4gb ramu. 

 

http://wklej.to/CKsrH     OLT

 

http://wklej.to/w8Af8    Extras 

 

Z góry dziękuje za pomoc


(Atis) #2

W panelu sterowania odinstaluj:

BrowserDefender

Spybot - Search & Destroy

SpeedUpMyPC

Mysearchdial

Pobierz i uruchom AdwCleaner Kliknij Szukaj i później Usuń.

Pobierz Farbar Recovery Scan Tool 64-Bit Version

Uruchom FRST i kliknij Scan. Pokaż raport FRST i Addition.


(eloelotom) #3

wszystko pousuwane

 

oto logi:

 

http://wklej.to/KlyxW   addition

 

http://wklej.to/3tI42  frst


(Atis) #4

Wklej do systemowego notatnika i zapisz jako plik tekstowy o nazwie fixlist :

HKLM\...\Run: [Setwallpaper] => c:\programdata\SetWallpaper.cmd
SearchScopes: HKCU - {FED01754-2BAF-40F9-A7A2-EF34328C1B84} URL = http://start.mysearchdial.com/results.php?f=4&q={searchTerms}&a=ir_14_14_ch&cd=2XzuyEtN2Y1L1Qzu0EtD0Bzy0AyDtB0Ezz0BzzyCtDyCyD0FtN0D0Tzu0SzztByCtN1L2XzutBtFtCzztFtBtFtDtN1L1CzutCyEtDtAtDyD1V1StN1L1G1B1V1N2Y1L1Qzu2SyCtBzztA0D0EyC0CtGzyyDyD0FtGyDzy0BtBtG0DyBtAtCtGyDyEtDyC0A0D0AtBtA0Dzz0B2QtN1M1F1B2Z1V1N2Y1L1Qzu2StB0ByE0EyEtB0F0AtGtA0D0CzztG0A0F0EzztGtBtAtBtCtGyE0AyCyD0Bzy0D0FyByD0BtD2Q&cr=360145333&ir=
S3 AthBTPort; system32\DRIVERS\btath_flt.sys [X]
S3 BTATH_A2DP; system32\drivers\btath_a2dp.sys [X]
S3 BTATH_HCRP; system32\DRIVERS\btath_hcrp.sys [X]
S3 BTATH_LWFLT; system32\DRIVERS\btath_lwflt.sys [X]
S3 BTATH_RCP; system32\DRIVERS\btath_rcp.sys [X]
C:\AdwCleaner
C:\Users\tomasz\AppData\Local\Temp\*.exe
C:\Users\tomasz\AppData\Local\Temp\*.dll
C:\Program Files (x86)\Spybot - Search & Destroy 2
Reg: reg delete "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Shared Tools\MSConfig\startupreg\mobilegeni daemon" /f
Reg: reg delete "HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Shared Tools\MSConfig\startupreg\Spybot-S&D Cleaning" /f

Uruchom FRST i kliknij Fix. Pokaż raport z usuwania Fixlog.

Kliknij Scan i pokaż nowy raport z FRST bez Addition.


(eloelotom) #5

http://wklej.to/XcKXz


(Atis) #6

Czytanie nie boli.


(eloelotom) #7

Ok zapomniałem o nowym raporcie. Mój błąd. 

Mam nadziej , że jak go zrobię teraz to nie problem.

 

http://wklej.to/8Pbd3


(Atis) #8

Skasuj folder C:\FRST

Dysk przeskanuj Malwarebytes Anti-Malware

Podczas instalacji usuń zaznaczenie przy Uruchom okres testowy Malwarebytes Anti-Malware Premium.

Język PL > Settings > General Settings > Language > Polish

Odinstaluj Adobe Flash Player 10 ActiveX, Adobe Flash Player 12 Plugin, Java 7 Update 21.

Zainstaluj Java 7 Update 60 i Flash Player 13.0.0.214 Internet Explorer i Plugin-based browsers.


(eloelotom) #9

Wszystko zrobione. Malwarebytes Anti-Malware Premium. Aż 11 infekcji. Wszystko do kwarantanny tak jak ustawił program.  Raport wrzucić? Wszystko z listy odinstalowane i zainstalowane . Coś jeszcze? Już jest poprawa ponieważ nie zamula kompa przy odpaleniu Bitlorda.