Witam, Dzisiaj (16.01.2016) zakupiłem kartę graficzną Gigabyte GeForce GT 610 2048 mb DDR 3. Podłączyłem ją do komputera i niestety okazało się, że prezentuje bardzo niską wydajność. Czy sklep ma obowiązek przyjąć zwrot w ciągu 14 dni od zakupu?
Zainstalowałeś wymagane sterowniki?
Tak zainstalowałem najnowsze sterowniki. A co do sklepu to kupiłem w sklepie komputerowym (Jedynym w mieście)
Procesor Amd althon II X4 640
2x2 gb Ram Patriot 1600 MHz
Płyta Główna ASRock N68-S3 UCC
Uważam, że prezentuje bardzo niską wydajność w mało wymagających grach na niskich detalach FPS potrafią spaść do 30-40, gdzie mój poprzedni Palit gt 440 1024 mb ddr 3 wyciskał na wysokich ok 70 fps
No ale przecież z własnej woli wymieniłeś lepszą k.graficzną na gorszą… Możesz poprosić sprzedawcę o wymianę na lepszy model za dopłatą; nic nie piszesz o zasilaczu.
A czego oczekiwałeś od karty do zastosowań biurowych? Jeżeli chciałeś kupić nową kartę to trzeba było zasięgnąć porady przed zakupem, a nie już po.
Bachus niestety nie z własnej woli Poprzednia karta Palit gt 440 padła dlatego byłem zmuszony ją wymienić. Zasilacz Logic Pro 400 W
Niestety średnio się na tym znam a sprzedawczyni mi doradziła, że w średnio wymagających grach będę miał na średnich detalach powyżej 60 fps
Dlatego też napisałem - trzeba było zasięgnąć porady przed zakupem a nie po. Teraz ewentualny zwrot karty zależy tylko i wyłącznie od dobrej woli sprzedawcy. Swoją drogą, zasilacz pochodzi z tzw. czarnej listy i warto rozważyć jego wymianę: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1199271.html
Nie orientujesz się czy nie ma zasad zwrotu określonych w jakieś ustawie?
W przypadku zakupu na odległość owszem są. W przypadku zakupu w tradycyjnym sklepie, przyjęcie zwrotu dobrego towaru zależy wyłącznie od dobrej woli sprzedawcy, który może ale nie musi zgodzić się na zwrot nietrafionego zakupu.
Napisałem powyżej jak to wygląda.
Dzięki. Można zamknąć
Idziesz do sklepu z uśmiechem na ustach (nie tak roszczeniowo jak tutaj, że Ci się “należy”), pytasz czy jest możliwość na wymianę na droższy model. Wcześniej się pytasz na forum jaką kartę graficzną kupić.
p.s. zasilacz mówiąc delikatnie nie jest zbyt ciekawy.
Dzięki Wielkie