Zwykła myszka USB wykrywana jako HID

Witam. Mam problem. Niedawno kupiłem zwyczajną myszkę optyczną za 12 zł firmy Omega. Nie zawiera żadnych dodatkowych przycisków. Jest podłączana do portu USB. I tu mam problem: przy każdym uruchomieniu komputera wyświetla się informacja o nowym sprzęcie oraz żeby zainstalować sterowniki. Jednak do takiej myszki sterowniki nie są potrzebne; ba, chyba nawet takich nie ma… A myszka działa normalnie, stery nie potrzebne. I tu mam pytanie: Czy jest możliwość, aby to durne powiadomienie nie wyskakiwało?

Jeśli zły dział - przepraszam. Wahałem się między tym, a działem Windows. Ewentualnie proszę któregoś z moderatorów o przeniesienie do właściwego działu.

Pozdrawiam i proszę o pomoc. Z góry dziękuję.

Zmień port USB.

Sprawdź bios, jak masz opcje, włącz mysz USB i zapisz bios Save.

Jak miałeś instalowane oprogramowanie myszy, odinstaluj, porządek i restart kompa.

Menadżer urządzeń i odinstaluj wszystko co myszy , zamknij kompa z klawiatury, start i teraz niech zainstaluje ponownie system mysz i zobacz teraz.

Spróboj do końca pozwolić mu na instalację, klikając dalej >> i wtedy da ci spokój i po instaluje sam co mu potrzeba ! :slight_smile:

@JNJN - dzięki, spróbuję

@Adax - próbowałem, ale on nie może znaleźć tych sterowników (chyba powinny być na płycie ;p)

EDIT:

No, zadziałało! Dzięki!