Problem z wydajnością komputera

Siemka. Mam takie zapytanie odnośnie mojego PC-ta. Mam w nim:

Płyte GIGABYTE GA-M61SME-S2L AM2 NF6100 VGA BOX

Procesor AMD PHENOM QUAD CORE 9500+AM2 (95W) BOX

Grafike POWERCOLOR RADEON X1650PRO 512 PX DV/TV

I Pamięć DDR-2 2x po 1024MB/667

A pytanie jest takie. Dlaczego tną mi się gry takie jak GTA San Andreas na wysokich detalach.

Z góry dzieki za pomoc :slight_smile:

Może masz zaśmiecony komp, może jakieś wirusy, może jak grasz to masz włączone programy typu E-Mule, uTorrent…

nic z tych rzeczy. komp jest czysty bez wirusow i po formacie a programow tego typu nawet nie urzywam

directx9c i sterowniki do grafy zainstalowane?

Bo masz procka nie do gier, i karta już nie ten chociaż akurat GTA powinno śmigać.

masz słabą grafę ale nawet na takiej powinno chodzić GTASA…

może masz podpięty monitor do grafy w mobo?

Ja mam ten sam problem, choć w mniejszym stopniu. GTA:SA mi się nie tnie, ale też nie działa tak fajnie, jak powinno być. To wina sterowników, radki mają problemy ze starszymi grami, na wiekowych engine’ach, a GTA:SA się do takich zalicza.

tzn ze co?? ze nie bedzie dobrze chodzic?? stery i directx9c zainstalowany. a co do tego procka to niby do czego on jest??

W dniu 05.05.2008 , o godzinie 22:28 został dopisany post przez SzNuRi

W dniu 05.05.2008 , o godzinie 22:29 został dopisany post przez SzNuRi

A NFS Pro Stret mi prawie ze idealnie na najwyzszych smiga

do aplikacji wykorzystujących 4 rdzenie… nie do gier…

na 99% kupiłeś go w markecie :stuck_out_tongue:

Moze i tak ale mysle ze za rok moze 1,5 wyjda gry ktore beda wykorzystywaly 4 rdzenie i wtedy sie przyda. a co do marketu to pudlo :stuck_out_tongue:

masz najnowszą wersję gry?

co do procka stałeś się chyba kolejną ofiarą marketingowego paplania taki procesor do tak badziewnej płyty? chciałeś mieć wydajność trzeba było postawić na dwurdzeniowy procesor i nadwyżkę kasy przeznaczyć na lepszą kartę graf.

Czyli wszysko mam do dupy?? Dobrze ze mi chociasz RAM zostanie. Dzieki za wypowiedzi. Nastepnym razem popytam zanim cos kupie. Cu.

ale ten procek nawet przy grach na 4 rdzenie sobie radzi słabiej niż dobry intel 2 rdzeniowy :slight_smile:

twoje ramy są najwolniejsze na rynku :wink:

niestety :confused:

powiedz to znajomym którzy mają kupić kompa :slight_smile:

Spoko. Teraz to mnie dobiłeś do końca. Ale co tam?? Ray sie zyje. A propo to jak wymienie sama gafe to bedzie duzo lepiej??

jak na 8800GT to będzie ok. 5 razy lepiej :slight_smile:

w apollo.pl jest 8800GT od Galaxy CoolerMaster HeatPipe 512mb za 550zł (może się nazywać CM-HP)

Niech zgadnę, kupowałeś gotowy złożony zestaw komputerowy?

Zgadza się. Tyle że nie w markecie. Ale nigdy więcej. W końcu człowiek uczy się na błędach.