Mam nastepujacy problem, zlozylem dwa dni temu komputer i wszytsko dziala… oprocz dzwieku.
Windows nie widzi zadnej kart dzwiekowej, programy do diagnozy typu Everest rowniez nic nie wykazuja.
Karta jest zintegrowana, a komputer zachowuje sie jak by jej wogole nie bylo. Sterownik dostarczone z plyta instalowalem juz na rozne sposoby, pobieralem najnowsze sterowniki ze strony producenta plyty jak i karty muzycznej. Odinstalowywalem czyscilem rejestr ccleaner od nowa instalowalem i nic.
Niestety nie pomoglo w dalszym ciagu komputer nie widzi karty muzycznej. Zainstalowalem te sterowniki i pozniej poprawke. Przegladalem fora i widze ze duzo ludzi ma z tym problem. Mam nadziej ze nie skonczy sie to zakupem nowej (oddzielnej) karty dziwkowej.
Sprawdż w Start -> Panel sterowania -> System -> Sprzęt -> Menedżer urządzeń czy nie ma wykrzyknika
lub znaku zapytania jak jest to włóż płytkę do napędu CD ze sterownikami od komputera i w tym miejscu PPM / prawym przyciskiem myszki / Aktualizuj sterownik… lub Właściwości - Aktualizuj sterownik…
/ możesz spróbować bez płytki /.
Nie śpiesz się - najpierw wszystko dokładnie przeczytaj w podanych tematach.
XMan wielkie dzieki za pomoc ale mam problem z punktem 6 po wyciagnieciu wtyczki i ponownym wlozeniu wtyczki od glosnikow nie dzieje sie nic, zadnej tabelki.
/ te sterowniki działają nawet na lapkach - masz nowszą kartę odemnie ALC 883 i musi działać ponieważ te stery co podałem są również do Twojej karty dżwiękowej /.
Ja mam SP3 i nigdy nie miałem problemów / no przez tydzień rok temu kiedy jeszcze nie było SP3 i straciłem dużo zębów/.
SP3 to ja jednak nie polecam. Ma ono poprawki tylko co do ochrony ale chyba raczej dbasz o ochronę kompa a będize Ci się tylko dłużej włączal i jeszcze nie wiadomo jakie błędy beða wyskakiwać. Ja radzę zostać przy SP2