Nie jestem audiofilem, używam tych słuchawek pół roku każdego dnia. Kabel sztywny, skręca się i wypada z “pilota” odsłaniając gołe kable, przedłużka z kompletu nie obejmuje mikrofonu (ja nie używam), grają średnio jak dla mnie i co NAJGORSZE- mimo, że nie grają bardzo głośno słychać je w całym domu! W nocy przy zamkniętych drzwiach słychać jak gram w innym pokoju!
SZUKAM słuchawek świetnie wyciszonych na zewnątrz! CENA 500-600 zł. Słuchawki do Counter Strike Source, bez mikrofonu( ale może być). Żeby grały konkretnie, dźwięki i otoczenie- super! Muzyka z kompa itp bez różnicy, choć pewnie przy tej cenie będzie ok. To dla mnie sporo kasy i boje się kupić np. DJ-ejskie Technics czy Sony, bo nie wiem czy się nadają. Pytam o zdanie TYLKO mających pojęcie, mających dobre słuchawki w domu, używających ich jakiś czas, a nie znawców jak ja poprzednio z opinii i testów lub z reklam. Pozdrawiam
Uhm… czy “zamknięte” jak Sennheiser HD 280 Pro znaczy fajnie wyciszone ale gorsza jakość dźwięku? A “otwarte” - świetna jakość muzy ale wytłumienie wew. i zew. sporo gorsze?
dokladnei tak jak mowisz, na prostego dzwiek wydajacy sie z membrany, w konstrukcji zamknietej odbija sie od obudowy minimalnie go znieksztalcajac, a w otwartych dzwiek ma gdzie uciec przez co nie znieksztalca , dlatego w subwooferach masz otwor przez ktore wylatuje powietrze,ale tak jak napisales otwarte gorzej wytlumiaja
nie zaprzeczam, nigdy kolumn z subem nie mialem , ale podalem to dla przykladu, tylko zamiast powietrza w sluchawce jest dźwięk, dlatego otwarte słuchawki dają lepszy dźwięk , patrz top słuchawki Sennheiser hd650 są otwarte
Prawda, prawda. Co do subwooferów to zapewne wynika to z tego że skrzynię da się odpowiednio dobrać do głośnika, co jest możliwe dzieki temu iż subwoofery działają w bardzo wąskim zakresie częstotliwości i ścianki są od wewnątrz wypełniane materiałami tłumiącymi fale akustyczne (szczególnie ścianka przeciwna do głośnika, po to aby nie dochodziło do interferencji destruktywnej, w słuchawkach nie ma na to miejsca i poza tym mają grać w bardzo szerokim zakresie częstotliwości). Bass Reflex pozwala z tą samą membraną zejść do niższych tonów, ale dźwięk traci nieco na brzmieniu.