Witam jaki polecilibyście antywirus , mam NSW 2004 ale on strasznie spowalnia mi prace IE.
Pozdrowionka
Witam jaki polecilibyście antywirus , mam NSW 2004 ale on strasznie spowalnia mi prace IE.
Pozdrowionka
Mam ten pakiet i żadnego spowolnienia nie zaobserwowałem. W każdym razie spróbuj Avasta - dobry i darmowy… :idea:
Jednak to troszeczkę DZIWNE, że chcesz zrezygnować tak po prostu z tak drogiego pakietu :twisted:
Polecam ci Avasta nie spowalnia systemu, a jest równie skuteczny (myśle, że nawet lepszy) i jest za darmoche
PoZDRo 8) 8) 8)
chyba,że ma się za mało m.in. RAM-u
Tylko pozotaje jedno drobne małe ale:
mianowicie czy skaner online jest w stanie zabezpieczyć komputer przed infekcją???
Odpowiedź:
Nie!
Często to już tak zwana “musztarda po obiedzie”
Tak ze nie radzę w 100% polegac na tym rozwiązaniu. Lepiej mieć na pokładzie program antywirusowy (choćby nawet darmowy) z uruchomionym monitorem antywirusowym i aktualną bazą wirusów.A szczególnie gdy komputer jest podłaczony do internetu.
ja bym polecał Pande Antivirus Platinium 7.0. ona wygrała w testach antivirusów. i jest najlepsza ale nie tylko to jest antivirus ale też wbudowany ma nowej generacji FRIWALLE. polecam
Avast
po polsku
za darmo
czeste aktualizacje
musisz wziąc pod uwagę kilka czynników. Po pierwsze czy masz pieniądze na zakup programu czy szukasz darmowego. jesli darmowy to polecam avast albo niemiecki antivir PE . Jesli gotów jesteś wyłożyć pieniądze ale by był dobry to masz spory wybów antywirusów. Teraz, co się najbardziej liczy, czy szybkie skanowanie i niskie zyżycie procesora przy dobrej wykrywalnosci, czy może dodatkowo przyjazdny interface i dodatkowe funkcje. np. ochrona przed dialerami czy spyware. Jesli ma byc szybki , lekki i skuteczny to dobrym jest Nod32 , Panda Platinium, Dr Webb. Jesli ma być przede wszystkim bardzo skuteczny to do nich zaliczają się :Kaspersky, McAfee,GDATA AVK 2004(polecam ten ostatni w testach niemieckiego czasopisma jako jedyny wykazal sie 100% wykrywalnoscia). Jesli ma byc dobry i zawierac ochrone antydialerowa to polecam:AVK2004, Kaspersky, MKS 2004, Norton .
Wybór należy do Ciebie